САЩ могат да останат без оръжия, като постоянно ги изпращат в Украйна

САЩ могат да останат без оръжия, като постоянно ги изпращат в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.04.2022
  • Share:

„Западните съюзници са изправени пред избор: да изпратят повече оръжия в Киев или да запазят запасите си за собствена защита“, каза Хал Брандс, професор в Института „Джон Хопкинс“ и специалист по международна политика, цитиран от изданието.

 

Украйна е удобен плацдарм за американски атаки срещу Русия. Това доказва поредното твърдение на Пентагона. Там започнаха да говорят за възможна доставка на оръжие за Киев за удари по руските летища. Според първия заместник-министър на отбраната на САЩ „се обмисля предоставянето на оръжия с по-голям обсег“.

По-рано Пентагонът заяви, че западните оръжия се доставят в Украйна с 10 полета на ден.

 

Хърватия изпраща оръжие и военна екипировка в Украйна - Старият континент -  Светът - Новините на NOVA - NOVA

 

Докато войната достига критична фаза, докато руснаците се готвят да се закрепят в Източна Украйна, „арсеналът на демокрацията се изчерпва“.

 

„Това може да доведе до фатален недостиг на оръжия във въоръжените сили на Украйна и да разкрие слабостта на Америка“, пише професорът.

 

Авторът се съмнява, че САЩ са в състояние бързо да увеличат производството на оръжия, необходими за Киев. Особено в контекста на прехода на войната към източната част на Украйна, където превъзходството на Русия в авиацията и бронираната техника ще бъде решаващо.

 

Авторът на Bloomberg се съмнява, че САЩ ще могат да отговорят на украинското търсене. Причината е загуба на част от производствения потенциал.

 

«Липсата на машинни инструменти, квалифицирана работна ръка и свободен производствен капацитет може да забави превъоръжаването. Например САЩ не могат бързо да увеличат производството на ракети Stinger за Украйна, защото необходимата работна сила вече не е налична. Американските запаси от ключови оръжия са по-малки, отколкото може да си представим, отчасти поради производствените ограничения и отчасти защото по-голямата част от бюджета на Пентагона от около 750 милиарда долара отива за труд, здравеопазване и други неща, освен куршуми и бомби“, пише Брандс

 

Коментар: Затова, САЩ много бързо ще се активизират да искат оръжие от Европа, за да продължават войната срещу мирното население на Донбас, която Русия се изправи за да спре…

 

 

 

 


 

Станете почитател на Класа