Русия засилва ударите над Киев

Русия засилва ударите над Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.04.2022
  • Share:

Русия предупреди, че ще увеличи ракетните удари по Киев, ако нападенията на украинските въоръжени сили срещу територията є продължат, предадоха световните агенции.

 

Това стане след като по-рано през деня в петък руското министерство на отбраната съобщи, че жилищни сгради в района Брянск и околните села се били подложени на обстрел от украински хеликоптери. Същия ден бе съобщено, че руската противовъздушна отбрана в района на Белгород е била задействана за прехващането на две украински ракети.

 

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че през нощта високоточни ракети с морско базиране „Калибър” са поразили военен обект в покрайнините на Киев. Разрушени са били няколко цеха за производство и ремонт на зенитно-ракетни комплекси със среден и голям обсег и на противокорабни ракети.

 

Русия засилва ударите над Киев

 

„Броят и мащабите на ракетните удари по обекти в Киев ще се увеличават в отговор на извършваните от киевския националистически режим терористични атаки или диверсии на руска територия”, заяви говорителят.

 

Конашенков съобщи, че руски ракетен комплекс С-400 е свалил в Черниговска област украински хеликоптер Ми-8, който преди това е участвал в нападението срещу населено място в Брянска област в Русия. Говорителят на военното ведомство отчете успехи и в град Мариупол. Според него при настъпателни действия в град Мариупол групировка на руските войски и подразделения на Донецката народна милиция напълно са освободили от украински националисти металургичния комбинат „Илич”.

Станете почитател на Класа