Папа Франциск писа на руски до патриарх Кирил

Папа Франциск писа на руски до патриарх Кирил
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.04.2022
  • Share:

В проповедите си Кирил, който е смятан за твърд съюзник на руския президент Владимир Путин, подкрепи инвазията в Украйна

 

Главата на Римокатолическата църква призова главата на Руската православна църква към съвместни усилия за прекратяване на войната в Украйна, предаде ДПА.

 

"Нека Светият Дух преобрази сърцата ни и ни направи миротворци, особено по отношение на раздираната от война Украйна", написа папа Франциск на руски до патриарх Кирил по случай православния Великден.

 

Франциск допълни в посланието си, че украинският народ жадува за "нова зора", която да сложи край на "мрака на войната". В проповедите си Кирил, който е смятан за твърд съюзник на руския президент Владимир Путин, подкрепи инвазията в Украйна.

 

Миналата седмица в интервю за аржентинския вестник "Насион" Франциск обяви, че срещата между двамата църковни лидери, планирана за юни в Ерусалим, е отменена. Преди това имаше спекулации, че те може да се срещнат по време на посещение на папата в Ливан. Двамата за последно разговаряха по видеовръзка на 16 март.

 
 

 

Станете почитател на Класа