Американците намериха начин да победят руската С-400

Американците намериха начин да победят руската С-400
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.04.2022
  • Share:

Военноморските сили на САЩ наскоро решиха да оценят системата за създаване на радиоелектронна война AN/ALQ-249, произведена от военно-индустриалния гигант Raytheon, предават световните агенции.

 


Става дума, по-специално, за елемент от самолетоносача EA-18G Growler, който искат да оборудват за разработка за противодействие на зенитно-ракетните системи С-400 и HQ-9.

От National Interest твърдят, че заглушителят е изключително ефективен инструмент в комбинация с най-новото оборудване за предаване на данни, ако говорим за връзката му с мрежовия обмен на данни за тактическо насочване.

Предимството на последното се крие в изключително високата скорост на пренос на данни. Така системата е проектирана да се справи с най-модерните заплахи, които могат да дойдат от противника.

За военноморските сили на САЩ програмата за управление на заплахите от следващо поколение е приоритет, като се има предвид и неотдавнашния напредък в разработването на зенитно-ракетни системи.

Ситуацията за Щатите се влошава от факта, че в света все повече се разпространяват системите за противовъздушна отбрана S-400 и HQ-9, на които засега няма как да се отговори.

Станете почитател на Класа