Откриха досиета как украинското разузнаване е използвало проститутки в Херсон

Откриха досиета как украинското разузнаване е използвало проститутки в Херсон
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.05.2022
  • Share:

Руските военни откриха в Херсон материали за ескорти, използвани от Службата за външно разузнаване на Украйна (SVRU), съобщават световни медии, позовавайки се на служител на руския правоохранителен орган.

 


Според събеседника на агенцията материалите са открити в офис сграда, вътре в която е имало изолирано помещение с отделен вход. Имало е звено на пети отдел на СВР (Служба за вътрешно разузнаване) на Украйна за работа с агенти. Достъп към секретния отдел е даден от бивш служител на украинските специални служби.

„Този ​​източник разкри някои подробности от дейността на СВР, чиито офицери са работили под прикритие като професионални фотографи, за да подбират оперативни източници“, казаха от агенцията.

Служителят на ведомството допълни, че преди да бъдат наети, служителите са проучили момичетата, които са открити в сайтове за запознанства и социални мрежи. На тези, на които имали по-голямо доверие най-често се предлагал изгоден брак на Запад и в Русия, а най-освободените били призовавани да работят като ескорт с големи перспективи.

 

Откриха досиета как украинското разузнаване е използвало проститутки в Херсон

„В зависимост от таланта на самите момичета, тяхното бъдеще е било определено от отдела за персонал на СВР въз основа на резултатите от психологически тестове“, уточни събеседникът на агенцията.

Той отбеляза, че най-малко интересните момичета са били предложени да станат обикновени проститутки-информатори. По-способните са били изпратени да учат в СВР на Украйна, а след това им бяха дадени задачи като нелегални информатори или диверсанти под дълбоко прикритие.

Станете почитател на Класа