Аваков разкри какво ще получи Украйна от САЩ по договора за отдаване под наем

Аваков разкри какво ще получи Украйна от САЩ по договора за отдаване под наем
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.05.2022
  • Share:

Бившият украински министър на вътрешните работи Арсен Аваков разказа, че ключовото нещо в договора за наем и лизинг са "снаряди, боеприпаси и сложни системи". Очакват се и модерни самолети.

 


Аваков разказва това на телевизионната водеща Людмила Доброволска в ефира на проекта "Украйна заедно" на канала "Украйна 24" в YouTube.

Арсен Аваков подчерта, че основният акцент ще бъде поставен върху снарядите, боеприпасите и сложните системи. Това обаче не отменя доставките на джипове от времето на Втората световна война, каски и бронежилетки.

"Ключовите параметри на лизинга ще бъдат системи Patriot, артилерия, танкове и, надяваме се, модерни самолети. Това ще бъде повратен момент, вече е започнал, но резултатите ще видим малко по-късно. Войната е инерционен процес, а не компютърна игра. Надеждата е в посока на нашите военни, те ще побеждават."

 

Аваков разкри какво ще получи Украйна от САЩ по договора за отдаване под наем

Бившият украински вътрешен министър не вярва, че Русия може да предизвика глад в Украйна.

"Украйна винаги ще се снабдява с храна, докато Русия може да предизвика глад в Африка.

Законодателната мярка беше одобрена в Камарата на представителите в САЩ. Чрез нея се възражда програма, която ще позволи на Вашингтон да отдава под наем и на лизинг американска военна техника и оръжия на Украйна.

Горната камара на Конгреса (Сенатът на САЩ) одобри единодушно законопроекта още на 6 април. Всички 100 сенатори гласуваха "за": 48 демократи, 50 републиканци и двама независими. Това е безпрецедентен случай.

Документът значително разширява правомощията на президента Джо Байдън и възможностите на Вашингтон да предоставя военна помощ на Украйна.

След Сената документът трябваше да бъде одобрен от Камарата на представителите, което се случи, според пресслужбата на Капитолия. За него гласуваха 417 души, а против - едва десетина. Против гласуваха само членове на Републиканската партия, а още трима конгресмени се въздържаха.

Станете почитател на Класа