Русия няма да се опитва да завърши операцията в Украйна до Деня на победата

Русия няма да се опитва да завърши операцията в Украйна до Деня на победата
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.05.2022
  • Share:

Москва няма да определя изкуствени срокове за военната си операция в Украйна, за да я завърши до Деня на победата, празнуван на 9 май, каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за италианска медиа.


„Нашите войски няма изкуствено да базират дейността си на конкретна дата, включително Деня на победата. Тържествено ще отпразнуваме 9 май по начина, по който го правим винаги", посочи Лавров в отговор на въпрос


Според него темпът на руската специална военна операция в Украйна зависи преди всичко „от необходимостта от смекчаване на рисковете за цивилните и руските войски".


Лавров отбеляза, че операцията е насочена по-специално към гарантиране на безопасността на цивилните и гарантиране, че няма заплахи от Украйна за цивилните и Русия, „които биха били свързани с нападателни оръжия и разпространението на нацистки идеи, които Западът се опитва да омаловажи".


„Виждал съм репортажи по NBC, чел съм списание National Interest. Там започнаха да се появяват сериозни статии, които предупреждават да не си играем с нацистите, както се случи през 1935-1938 г.", подчерта руският висш дипломат.

Станете почитател на Класа