Байдън поиска 33 милиарда долара за Киев, Конгресът одобри 40

Байдън поиска 33 милиарда долара за Киев, Конгресът одобри 40
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.05.2022
  • Share:

Президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса спешно да приеме искането му за допълнително финансиране от 33 милиарда долара за помощ за Украйна, според изявление, разпространено от Белия дом.


Помощта от САЩ за Киев ще спре след 10 дни, освен ако искането не получи подкрепа от Конгреса, каза Байдън, цитиран от изявлението.


„Необходимостта е спешна: почти изчерпах ресурсите, предоставени ми от двупартийното мнозинство в Конгреса, за да подкрепя бойците на Украйна", каза той. „Не можем да позволим нашите пратки с помощ да спрат, докато чакаме по-нататъшни действия на Конгреса. Ние сме на приблизително десет дни от достигането на този критичен краен срок", заяви Байдън.


„Призовавам Конгреса незабавно да приеме украинския законопроект за допълнително финансиране и да го изпрати на бюрото ми през следващите няколко дни", каза президентът.


Байдън каза, че е доволен, че законодателите подкрепят предложението му и Конгресът вероятно ще го приеме по начина, по който е предложено.

 

Но не стана така: Уолстрийт джърнъл, позовавайки се на източници от Демократическата партия съобщи, че Конгресът снощи е гласувал помощ за Украйна на стойност 40 милиарда долара, като по този начин е увеличил сумата, първоначално поискана от Байдън.

Станете почитател на Класа