Украинските бойци в база в Херсонска област са обучени от западни военни

Украинските бойци в база в Херсонска област са обучени от западни военни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.05.2022
  • Share:

Във военната база в Херсонска област бяха открити сертификати за обучение на въоръжените сили на Украйна по стандартите на НАТО

 

Украинските бойци в база в Херсонска област са обучени от западни военни

 

Руските военни иззеха документация от военна база в Херсонска област, според някои документи украинските бойци, заедно с кадровите военни, са били обучени от западни специалисти по стандартите на НАТО, съобщи кореспондентът на РИА Новости.

 

На разположение на РИА Новости са документи, открити на 241-ви общовойскови полигон (Алешкински пясъци) в района на селището Раденск, където се намира учебната база. Открити са сертификати, предназначени за украинските военни, които потвърждават преминаването на военно обучение според западните стандарти. Върху документите фигурират знамената на Канада и Великобритания.

 

Според руските служители на сигурността на полигона са били обучавани не само обикновени военни, но и бойци от териториалната отбрана, които активно започнаха да се формират през 2020 г., както и бойци от различни националистически формирования.

 

В рамките на обучението бойците получили умения за стрелба, ориентиране, специални комуникации, полева медицина и индивидуални тактики. При отстъплението украинските военни изгориха базата с по-голямата част от документацията.

 

На територията на национален природен парк беше оборудвана учебна база с полигон. Активната експлоатация на защитената територия с използването на боеприпаси по време на ученията можеше да постави под заплаха качеството на питейната вода за жителите на района.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа