Подаръци за популяризиране на американската индустрия с предмети „Произведено в Китай“?

Подаръци за популяризиране на американската индустрия с предмети „Произведено в Китай“?
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.06.2022
  • Share:

Торбичката, раздавана от Американската търговска камара, за да популяризира американската индустрия на международна среща на върха, се оказа не съвсем подходяща – някои от подаръците носеха логото „Произведено в Китай".
На делегатите и присъстващите на срещата на върха на Америка в Лос Анджелис тази седмица бяха връчени различни безплатни подаръци от различни групи, които искат да се рекламират сред виповете.
На централното събитие „Срещата на върха на главните изпълнителни директори", лидерите на индустрията и политиката говориха за това как бизнесът може да помогне за стимулиране на развитието в Америка.
Присъстващите, сред които президентът на САЩ Джо Байдън, шефът на Google Сундар Пичай и номер три в Мета Ник Клег, получиха по една синя чанта с подаръци, предоставена от домакините от Американската търговска камара.
По-внимателен преглед разкри, че съдържанието й не е точно родено в САЩ. Изолирана метална бутилка за вода в чантата се оказа щампована на дъното с главни букви КИТАЙ, обозначаващи нейния произход. А докато делегатите се радваха на безплатния чифт слънчеви очила, за да спрат да примижават под вечно слънчевото небе на Калифорния, логото „Произведено в Китай" не бе съвсем в унисон с американската мечта.
Американската търговска камара, която описва себе си като „членска организация с нестопанска цел, представляваща обединените интереси на американския бизнес", не отговори веднага на искането за коментар.

Станете почитател на Класа