Москва ще улесни нормализирането на арменско-азербайджанските отношения

Москва ще улесни нормализирането на арменско-азербайджанските отношения
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.06.2022
  • Share:

Москва е заинтересована от пълно нормализиране на отношенията между Армения и Азербайджан и е готова да улесни това по всякакъв начин, каза руският външен министър Сергей Лавров на среща с арменския премиер Никол Пашинян.
„Като цяло ние сме заинтересовани от пълно нормализиране на отношенията между нашите съседи Армения и Азербайджан. Със сигурност сме наясно с предложенията, които Азербайджан направи в това отношение, както сме наясно с вашата позиция, която сте изложили писмено. Готови сме да направим всичко, което може да направи Русия, за да улесним усилията за постигане на взаимно споразумение. Както вече казах, ние сме решени да приложим напълно всички споразумения", отбеляза Лавров.
Говорейки за дейността на руско-арменско-азербайджанската група с участието на вицепремиерите, Лавров каза: „Тристранната работна група от вицепремиери за възстановяване на транспортните и логистичните връзки постигна напредък в съгласуването по конкретните аспекти на споразуменията. Обсъдихме допълнителни стъпки, които трябва да бъдат предприети и ние сме готови да докладваме за това сега."
Лавров приветства и началото на дейностите по определяне на границата. "Проведена е встъпителна среща, която считаме за много важна. Ще направим подготовка за среща в Москва, в която ще участват руски представители, които ще предоставят консултантски услуги, включително картографски материали", добави руският външен министър.

Станете почитател на Класа