Кремъл отхвърля като невъзможна изолацията на Русия

Кремъл отхвърля като невъзможна изолацията на Русия
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.06.2022
  • Share:

Изолацията на Русия, дори що се отнася до технологиите, е невъзможна, въпреки подобни схеми на неприятелски държави, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.
„Никой не говори за изолация. Невъзможно е да се изолира Русия, въпреки факта, че страни, които са неприятелски настроени или по-скоро враждебни към нас, се опитват да ни изолират икономически, политически и в сферата на търговията. Те не могат и няма да успеят, защото в днешния свят е невъзможно да се изолира държава, особено такава огромна страна като Русия."
Говорителят на Кремъл също така подчерта, че никоя страна не би искала сама да се изолира.
Когато коментира новинарската колона на RBC от специалния пратеник на президента на Русия за цифровото развитие Дмитрий Песков относно необходимостта от укрепване на цифровия и технологичен суверенитет на страната, говорителят на Кремъл нарече своя съименник „доказан експерт, който има доста голямо влияние и е силен авторитет в неговото поле."
„Сега всеки изразява различни гледни точки по темата за нашия технологичен и икономически суверенитет. Като цяло, тъй като всичко се променя в света - политиката, сигурността, търговията и икономиката, така че всички се интересуват от този въпрос. Сигурен съм, че тази тема ще бъде широко дискутирана и на Петербургския международен икономически форум", завърши говорителят на Кремъл.

Станете почитател на Класа