Съдия в САЩ отхвърли делото срещу Кристиано Роналдо

Съдия в САЩ отхвърли делото срещу Кристиано Роналдо
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.06.2022
  • Share:

Жена от Невада загуби иска си в съда в САЩ да принуди звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо да плати милиони долари, след получени 375 000 долара, които е получила, като твърди, че той я е изнасилил в Лас Вегас през 2009 г.
Американският окръжен съдия в Лас Вегас, Дженифър Дорси, отхвърли делото от съда, за да накаже адвоката на жената Марк Стовал за „недобросъвестно поведение и използването на изтекли и откраднати документи, описващи дискусиите между Роналдо и неговите адвокати".
В заповед от 42 страници Дорси каза, че Стовал е опетнил случая без оправдание. Тя също така каза, че прекратяването на дело без възможност за повторно завеждане е тежка санкция, но Роналдо е бил ощетен от поведението на Стовал.
„Намирам, че показването и продължаващото използване на тези документи е било недобросъвестно и простото дисквалифициране на Стовал няма да излекува предразсъдъците към Роналдо, тъй като незаконно присвоените документи и тяхното поверително съдържание са вплетени в самата тъкан на твърденията на ищцата Катрин Майорга", се казва в решението.
Гражданският иск на Майорга – заведен през 2018 г. в щатския съд и преместен във федерален съд през 2019 г. – твърди, че Роналдо или негови сътрудници са нарушили споразумението за поверителност, преди германското издание Der Spiegel да публикува статията „Тайната на Кристиано Роналдо", въз основа на документи, получени от портала за доноси Football Leaks.
Майорга е бивш модел и учител. Нейният иск твърди, че се е срещнала с Роналдо в нощен клуб и е отишла с него и други хора в хотела му, където тя твърди, че той я е нападнал в спалнята. Тогава тя е на 25 години. Той - на 24. Юридическият екип на Роналдо не оспорва, че Роналдо се е срещнал с Майорга и са правили секс през юни 2009 г., но твърди, че е било по взаимно съгласие.
Роналдо, който сега е на 37, е една от най-високо платените спортни звезди в света, играейки за Манчестър Юнайтед и Португалия. Той е играл за Реал Мадрид и е прекарал няколко години в Италия, с Ювентус в Торино.
Стовал твърди, че Майорга не е нарушила споразумението за тайни пари. Нейният иск имаше за цел да го отмени, обвинявайки Роналдо за нарушаване на репутацията й, в заговор, клевета, нарушаване на договора, принуда и измама. В документите, подадени миналата година, Стовал изчисли щетите на 25 милиона долара плюс такси.

Станете почитател на Класа