Китай не иска война в Украйна, но санкциите също не са полезни

Китай не иска война в Украйна, но санкциите също не са полезни
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.06.2022
  • Share:

Китайското правителство не е заинтересувано от конфликт в Украйна, но в същото време не вярва, че санкциите могат да помогнат за разрешаването на кризата, каза китайският държавен съветник и министър на отбраната Уей Фънхе на форума за сигурност на диалога Шангри-Ла в Сингапур в неделя.
„Конфликт или война са последното нещо, което Китай би искал да види в Украйна. В същото време ние не вярваме, че максималният натиск или санкции могат да решат проблема. Това може да предизвика още повече напрежение и да влоши проблема. ", каза той в реч, излъчена на живо в YouTube.
Правителството на Китай подкрепя диалога между Русия и Украйна и се надява, че САЩ и НАТО ще проведат преговори с Русия за възможно най-скорошно прекратяване на огъня, каза Фънхе.
"Китай подкрепя преговорите между Русия и Украйна. Ние също така се надяваме, че САЩ и НАТО ще проведат преговори с Русия, за да създадат условия за възможно най-бързо прекратяване на огъня. По отношение на украинската криза Китай никога не е оказвал материална подкрепа на Русия на фона на кризата в Украйна ", каза той.

Станете почитател на Класа