Рябков: Русия ще прекрати операцията в Украйна там, където сметне за правилно

Рябков: Русия ще прекрати операцията в Украйна там, където сметне за правилно
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.06.2022
  • Share:

Русия ще сложи край на военната си операция в Украйна там, където намери за подходящо, каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в телевизионно предаване вчера. Той подчерта твърдата ангажираност на Москва към първоначално прокламираните цели на военната операция.
„Нашата реакция е да докажем, че тези планове - да бъде накарана Русия да претърпи поражение – ще се сринат, ще се провалят, ще сложим край там, където сметнем за правилно, а не там, където някои стратези, идеолози или военни. планиращи във Вашингтон или други столици си представят. Ние трябва да докажем това със силата на волята си, със силата на оръжието и с нашата готовност да стоим твърдо, да се придържаме към целите, които бяха декларирани от нашето ръководство, и да гарантираме тяхното постигане", каза Рябков, в отговор на въпрос.
„Ако [украинският президент Владимир] Зеленски и неговият екип не са готови за преговори, ако тези, които стоят зад него, са решени да продължат безумието си или по-скоро безумното изпомпване на Украйна с оръжие, това е техен избор, тъжно е, трагично е, но не можем да отстъпим", добави Рябков.

Станете почитател на Класа