„Байдън даде заден “

„Байдън даде заден “
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.06.2022
  • Share:

Съединените щати имат две възможности — да изпълнят списъка с желанията на «Зe» или да сдържат покачването на цените на техните бензиностанции

 

Зеленски в интервю за германския канал ZDF заяви, че времето вече играе в полза на Москва, която „не се интересува колко дълго ще продължи този конфликт“. Той призова да се действа бързо и решително, вероятно имайки предвид въвеждането на пълно енергийно ембарго срещу Русия.

Зе се оплака на интервюиращия, че руснаците правят пари от износа, а „незалежната“ не.

Нещо повече, с парите на Украйна се случило нещо лошо.

Опитът на Киев да се впие като пиявица към Запада на този етап удари на камък в голяма степен.

Приходите в украинския бюджет през май са 101 млрд гривни, а разходите са два пъти повече — 250 млрд.

Това съобщи главата на финансовия комитет на Радата Даниил Гетманцев.

Според него на «незалежната» не й достигат ежемесечно 5 млрд долара.

Но тази дупка в х

„По-голямата част от тях идват от Съединените щати, Европейската комисия и правителствата на много страни също предоставят безвъзмездни средства и заеми“, разкрива Гетманцев, но Киев трябва да се бори, за да привлече тези пари всеки месец.

Като цяло вместо обещаните пет милиарда долара на месец незалежните получават само милиард и половина дълг, приблизително толкова, колкото руснаците печелят за един ден търговия с петрол и газ.

Междувременно Центърът за изследване на енергетиката и чистия въздух съобщи в акаунта си в Twitter, че Русия е натрупала повече от 93 милиарда евро от износа на изкопаеми горива през първите 100 дни от конфликта в Украйна. Освен това ЕС е внесътл 61% от този обем в размер на около 57 милиарда евро.

Главата на украинския президентския кабинет Андрий Ермак тропа с крак и се втурна към смартфона си, за да напише в Туитър:

„Ужасни числа. Трябва да спрем да спонсорираме руската военна машина. Седмият пакет от санкции, газовото ембарго, ограниченията срещу всички руски банки и елити, вторични санкции – това трябва да бъде общата ни цел».

Малко вероятно е Байдън да чете Ермак.

Понастоящем Белият дом няма по-важен проблем от борбата с необуздания ръст на цените, чийто основен източник е поскъпването на енергийните ресурси. Това съобщава отвъдморското издание Politico, пишейки следното:

„Проучванията показват, че инфлацията тревожи избирателите повече от конфликта в Украйна или неотдавнашната вълна от масови стрелби, а междинните избори ще се проведат след по-малко от пет месеца.”

Изданието отбелязва, че Байдън практически няма лостове, тъй като напомпването на Америка с необезпечени долари по време на пандемията лиши Федералния резерв от възможността да помага на американците.

Точно обратното, янките ги очаква повишаване на лихвите по кредитите, което ще предизвика още по-голям взрив в обществото.

Америка се нуждае от много евтин бензин, за да предотврати хиперинфлацията.

Белият дом наскоро публикува президентска публикация в Wall Street Journal, в която разкри плана си за борба с инфлацията. Той включва разрешаване на Федералния резерв да върши своята работа по повишаване на лихвите и списък с предварително обявени инициативи за коригиране на счупените вериги за доставки (включително с Русия, макар и не публично).

А един глупак от Киев настоява за „седми пакет от санкции, газово ембарго, ограничения срещу всички руски банки“.

В Киев са в някаква паралелна реалност — въобще не вдяват какво се случва в света.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа