Парашутисти със забрана за разполагане от НАТО на Балканите след оргия

Парашутисти със забрана за разполагане от НАТО на Балканите след оргия
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    19.06.2022
  • Share:

Съобщава се, че стотици парашутисти са получили забрана за годишното разполагане на НАТО на Балканите, след като се появиха видеоклипове на оргия във военна казарма.
В писмо до генерали и командващи офицери новият ръководител на армията, генерал сър Патрик Сандърс, каза, че „не желае да рискува мисията или репутацията на британската армия като ги изпраща в чужбина".
Този месец стана ясно, че осем парашутисти от 16 въздушно-десантна бригада са били поставени под полицейско разследване, след като са били заснети да правят оргия по взаимно съгласие с цивилна жена в казармата Мервил в Колчестър, Есекс, докато десетки други са наблюдавали.
Въпреки че военната полиция установи, че не е извършено престъпление, Сандърс каза, че дейността може да се тълкува като очерняне на жените и противоречи на армейските ценности и стандарти, съобщи Times, който е видял писмото.
Вестникът съобщава, че се смята, че жената е била вкарвана контрабандно в казармата 31 пъти за пет месеца. В него се казва, че инцидентът е последвал серия от други случаи на лошо поведение по време на учение в Северна Македония през май, когато се разбра, че членовете на 3 бригада са били обвинени в „непрофесионално поведение" по време на учението, заедно с войници от други батальони.
Сандърс написа: „Посланието ми към армията е ясно – нашият лиценз за работа се основава на доверие и увереност и трябва да се придържаме към най-високите стандарти. Такова поведение е неприемливо, разяждащо и вредно за репутацията на армията", цитира го Times.
В друг цитиран откъс Сандърс добавя: „Не съм готов да рискувам мисията на НАТО или репутацията на британската армия, като разположа бригадата в този момент".

Станете почитател на Класа