Кисинджър посочва три възможни изхода от конфликта в Украйна

Кисинджър посочва три възможни изхода от конфликта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.07.2022
  • Share:

Ръководството на Съединените щати не вижда възможност за мирни споразумения между Русия и Украйна

Бившият държавен секретар и бивш съветник по националната сигурност на САЩ Хенри Кисинджър разказа в интервю за британското списание The Spectator за това какви са възможните варианти за изхода от конфронтацията в Украйна. По негово мнение има три такива варианта.

Ако Русия спре там, където е сега, тогава тя ще завладее 20% от Украйна и по-голямата част от Донбас, основният индустриален и селскостопански регион, и парче земя по Черно море. Ако се спре [на сегашните си позиции], то това ще е победа [за Русия],...И ролята на НАТО няма да е толкова значима, колкото се смяташе досега”, предава ТАСС думите на Кисинджър. .

Вторият вариант е опит за „изтласкване“ на Русия от териториите, които тя анексира преди началото на специалната операция, включително Крим. В този случай, ако военните действия продължат, за Запада "рискът сам да бъде въвлечен във война с Русия ще се увеличи".

Третият сценарий, според Кисинджър, е връщане към ситуацията от преди 24 февруари. В този случай Украйна "ще бъде превъоръжена и тясно свързана с НАТО" или дори ще стане член. Този сценарий обаче означава само замразяване на конфликта за определен период.

В същото време, както каза директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс, сега ръководството на Съединените щати не вижда възможност за мирни споразумения между Русия и Украйна. По нейно мнение, това е "очевидно за всички".

 

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа