Сръбският вътрешен министър: страната няма да стане «натовска пехота» и няма да влезе в конфликта им с Руската Федерация

Сръбският вътрешен министър: страната няма да стане «натовска пехота» и няма да влезе в конфликта им с Руската Федерация
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2022
  • Share:

Сърбия няма да влиза в конфликта между НАТО и Русия и ще остане ангажирана със спазването на международното право, каза министърът на вътрешните работи Александър Вулин.

„Ако искате да се придържате към териториалната цялост и суверенитет като най-важни принципи на международната политика, а аз мисля, че те са именно такива, започнете със Сърбия. Първо отменете признаването на Косово, кажете: съжаляваме, Сърбия е цяла, направихме грешка, че бяхте бомбардирани, съжаляваме, че толкова много от вашите деца бяха убити, съжаляваме, че ви причинихме всичко това, ние ще започнем да поправяме нашите грешки ”, заяви главата на МВР Сърбия.

„А не да изисквате от Сърбия да стане пехота на НАТО, и Сърбия да стане тази, която ще влезе в конфликт с Русия“, подчерта Вулин.

Той коментира и думите на вицепремиера и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович, която по-рано каза, че следващият състав на сръбското правителство можел да бъде по-ясен по въпроса за руската специална операция в Украйна.

„Не знам какво разбира моята колега, с е по-ясна Сърбия относно конфликта в Украйна. Ние сме много ясни — няма да влизаме в конфликт с Руската Федерация, няма да се намесваме в конфликти на други хора, няма да ставаме чужда пехота ”

Станете почитател на Класа