Европейската комисия: Време е за отговорни решения в Северна Македония

Европейската комисия: Време е за отговорни решения в Северна Македония
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.07.2022
  • Share:

Комисията приветства напредъка в отношенията между България и Северна Македония след френското предложение за решаване на спора

 

Европейската комисия приветства напредъка в отношенията между България и Северна Македония след френското предложение за решаване на спора.

Говорител на Европейската комисия заяви днес по повод протестите в страната, че очаква политическите партии в Северна Македония да действат отговорно и да вземат необходимите решенията за започване на преговорите за членство със страната.

"Следим отблизо развитието на събитията в Северна Македония. Според нас сега е време за вземането на отговорни решения, които ще позволят да вървим напред в процеса на преговорите. Ревизираното френско предложение ни дава възможност да направим това. Ние призоваваме всички политически партии да действат конструктивно в интерес на гражданите, които чакат много дълго време да започнат преговорите. Френското предложение взема под внимание всички интереси и притеснения", заяви Ана Писонеро - говорител на ЕК.

 

Станете почитател на Класа