«Помощта за Украйна е черна дупка, в която САЩ и ЕС ще се стоварят»

«Помощта за Украйна е черна дупка, в която САЩ и ЕС ще се стоварят»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.07.2022
  • Share:

Конфликтът в Украйна далеч не е приключил, а умората се натрупва и от двете страни на Атлантика. На Запад започнаха да осъзнават, че помощта за Киев няма да донесе нищо друго освен нови проблеми. И в САЩ, и в Европа все повече се обмисля оттегляне.

 

Превод от Global Times, Китай: 

 

"Помощта за Украйна е черна дупка, в която САЩ и ЕС ще се стоварят"

 

 

Руско-украинската криза продължава и краят й не се вижда. Докато президентът на САЩ Джо Байдън се зарече да подкрепя Украйна толкова, „колкото е необходимо“, конфликтът и умората от Украйна могат да се видят както в Америка, така и в западните съюзници, особено с началото на енергийната и продоволствената криза, нарастващата инфлация и растящите разходи за нуждите на Киев.

Все по-често възникват въпросите колко дълго САЩ и Западът ще оказват помощ на Украйна.

Например The New York Times тези дни цитира американски служители и анализатори, които твърдят, че ще бъде трудно за Америка и нейните съюзници да поддържат същото количество помощ, тъй като умората от конфликта се засилва и от двете страни на Атлантика.

«Поначало Съединените щати възнамеряваха да използват Украйна като важна пешка, за да отслабят Русия.

Колкото и да е парадоксално, не успяха да я сломят.

Точно обратното, самата Москва се възползва от тази ситуация и прикова САЩ и западните страни към стена“, твърди китайският военен експерт и телевизионен коментатор Сонг Чжунпин.

„Стратегията на САЩ може да се стовари като бумеранг върху САЩ. Съдейки по настоящата ситуация, за Украйна става все по-трудно да победи Русия. Колкото по-дълго продължава украинската криза, толкова повече щети ще бъдат нанесени на САЩ и Западът като цяло“.

Някои американски медии с тревога говорят от огромните разходи на Америка за Украйна.

Fox News съобщи, че обемът на американските средства, отпуснати на Киев, вече надвишава общата сума, изразходвана за първите пет години от войната в Афганистан.

Руско-украинският конфликт е различен от афганистанската война, започната и водена от САЩ.

Това е опосредствена война срещу Русия, водена от Америка.

В този конфликт има много неконтролируеми компоненти.

Китайският експерт отбелязва:

„В подобна ситуация САЩ и техните съюзници скоро ще разберат, че помощта им за Украйна всъщност се е превърнала в черна дупка, изпълнена със сериозни последствия за тях».

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа