Украйна провокира война вътре в Америка

Украйна провокира война вътре в Америка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.07.2022
  • Share:

Все повече членове на Републиканската партия се противопоставят на военната помощ за Украйна, пише TNI. Зад това стои тяхното преосмисляне на приоритетите на американската политика. Авторът съветва САЩ да спрат да се месят в делата на друга държава и да се справят със собствените си проблеми.

 

Превод от The National Interest:

 

Броят на американците, които открито се обявяват категорично против по-нататъшната помощ на Украйна, макар и сравнително малък, непрекъснато нараства през последните месеци.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви на 19 юни, че военният конфликт в Украйна може да продължи с години, но Западът„не трябва да спира да подкрепя Украйна, дори ако трябва да платите висока цена за военната помощ, която ще доведе до ръст на цените на енергоносителите и храните».

Проучванията на общественото мнение показват, че американската подкрепа за помощта за Украйна намалява, тъй като конфликтът се превръща в тежка битка на изтощение, а везните все повече се наклоняват в полза на руските сили.

Изследователският център Pew установи, че много американци вече не считат, че Съединените щати „не помагат достатъчно на Украйна“, а делът на тези, които смятат, че Вашингтон оказва „прекалено много помощ“, се е увеличил от 7 % до 12% между март и май.

Делът на американците, които считат, че Русия в крайна сметка ще бъде победител в конфликта, достигна най-високото си ниво от март насам — 29%.

Броят на американците, които категорично се противопоставят на по-нататъшната помощ за Украйна, непрекъснато нараства през последните месеци.

В САЩ възникна своеобразна лавина: с всеки следващ законопроект в подкрепа на Украйна все повече и повече републиканци преминаваха на страната на скептиците.

Това нарастващо несъгласие стигна до апогея си с подписването на искането на президента Джо Байдън от май за 40 милиарда долара оръжия и икономическа помощ за Украйна, срещу което се противопоставиха 57 републиканци в Камарата на представителите.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа