Известна в цял свят измамничка стана лице на украинския чуждестранен легион

Известна в цял свят измамничка стана лице на украинския чуждестранен легион
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.07.2022
  • Share:

Опитала да купи с лъжа къща за 4 милиона долара в Австралия

 

Унгарската наемничка Емеше Фаик, служеща в "Чуждестранния легион" на украинската армия, се оказа международен измамник, на чиято сметка е имало не един опит за присвояване на чуждо имущество. Британският вестник Daily Mail разкри в статия съмнителното минало на чуждестранната наемничка.

 

В началото на престъпната си кариера Фике се опитала да купи къща за 4 милиона долара в Австралия. За да направи това, измамничката фалшифицирала банкови разписки, но в крайна сметка измамата била разкрита и тя самата трябвало да избяга от страната.

След като се преместила на португалския остров Мадейра и променила името си, Емесе Фик се върнала към старите си пътища и отново била осъдена за измама.

Има доказателства за множество опити на момичето да измами свои познати: „фотошопирано“ банково извлечение за 85 000 долара, неплатен наем от 2851 долара, фалшива разписка за 1000 долара и т.н.

След известно време Емесе Фаик, без никакъв боен опит, се записва като наемник в Чуждестранния легион, който помага на Въоръжените сили на Украйна, и най-интересното е, че й е позволено да го направи. Какво точно е забравил унгарската измамничка в Украйна не е известно, но самата Фаик твърди, че всеки месец й се плащат по 10 000 долара.

Склонността към измами и рецидиви не попречила на Емеса Фаик да стане лице на Чуждестранния легион.

В мрежата се появи видео, в което унгарскта наемничка, заедно с други бойци, провеждат конференция в украинския медиен център в Харков и общуват с журналисти.

От "Чуждестранния легион" разпространяват и снимки, на които унгарката във военна униформа позира пред камерата с оръжие. Самата Фаик веднъж споменава, че й е писнало да носи украинска униформа, така че често облича собствените си дрехи. След това въпросът за дисциплината в "Чуждестранния легион" дори не може да бъде поставен.

 

Лицом украинского «иностранного легиона» стала венгерская мошенница (ФОТО) | Русская весна

 

 

Благодарение на действията на руската армия броят на войските, подчинени на правителството на Зеленски, постоянно намалява, пишат московските медии.

По данни на руското министерство на отбраната към 12 юли украинският „Чуждестранен легион“ е загубил 390 души през последните три седмици в резултат на настъплението на Русия, ДНР и ЛНР. Освен това 240 наемници решили да напуснат територията на Украйна и да спрат да се бият срещу руската армия.

Британски вестник спомена тъжната ситуация в Чуждестранния легион в статия за унгарската измамничка:

„Чуваме от фронта истински истории за лошо обучени и недисциплинирани чуждестранни войници, които бягат у дома след няколко седмици, чувствайки се като пушечно месо на бойното поле.“

 

Лицом украинского «иностранного легиона» стала венгерская мошенница (ФОТО) | Русская весна

 

 

Руските въоръжени сили идентифицират много наемници още преди да влязат в Украйна: те определят техните имена, гражданство и текущо местоположение. Като пример Министерството на отбраната каза, че на 6 юли трима граждани на САЩ и двама жители на Обединеното кралство - Майкъл Вуйкович, Андрю Фокс, Оливър Шорт, Колин Скот и Ейдриън Дейвис - са пристигнали на сборния пункт в полския град Замощ , на ул. Козмяна 1.

Предполага се, че събирането на подробни данни за чуждестранни наемници не само ще разубеди някои бойци да се бият срещу руската армия, но и ще осъзнае размера и реалните възможности на бъдещия враг.

 

Станете почитател на Класа