Експерти в САЩ за унищожаването на HIMARS от ВС на РФ

Експерти в САЩ за унищожаването на HIMARS от ВС на РФ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.07.2022
  • Share:

Американски експерти са скептични по отношение на опитите на украински власти да опровергаят докладите на руското министерство на отбраната за унищожаването на РСЗО HIMARS и склад с противокорабни ракети «Харпун».

 

Експерти в САЩ за унищожаването на HIMARS от ВС на РФ: "Преди това никой не е успявал да направи това" (и видео)

 

 

Припомняме, че един от украинските официални лица заяви, че вместо склад с «Харпуни», Русия е ударила дървообработващо предприятие. В американската експертна общност се правят изявления, че може да няма никакви противоречия, ако командването на въоръжените сили на Украйна реши да постави противокорабните ракети «Харпун» в склад на обект на гражданската индустрия.

Обсъждайки ситуацията с унищожаването на ракетите Hymars и «Харпун», американският експерт Дж. Бъкби пише, че «това е лоша новина за Украйна и НАТО».

Според него Русия има всички възможности да унищожи тези високоточни оръжия от големи разстояния с висока точност.

 

Бъкби:

«Несъмнено това е положителен резултат».

 

След наскоро публикуваните кадри от унищожаването на американската универсална ракетна установка HIMARS, американски военни експерти отбелязаха, че никой преди това не е успял да унищожи тези РСЗО в рамките на преки военни действия.

 

В най-близко време Вашингтон планира да достави на Украйна още четири установки Hymars. Въпреки това на Запад към по-нататъшното въоръжаване на Украйна се отнасят все по-скептично, особено сред военните експерти и обикновените граждани, които се интересуват от украинската тема.

 

 

Петя Паликрушева

 

Станете почитател на Класа