Оставките в ЕС са част от стратегията срещу Русия

Оставките в ЕС са част от стратегията срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.07.2022
  • Share:

Серията от оставки в Европа отразява изпълнението на дългогодишния план на англосаксонците срещу Русия, убеден е Константин Соколов, член-кореспондент на Руската академия на естествените науки.

 

Оставките в ЕС са част от стратегията срещу Русия

 

 

От втория опит президентът на Италия прие оставката на премиера Марио Драги, а след среща с представители на парламента подписа указ за разпускането му и провеждането на предсрочни избори на 25 септември. Италианският външен министър Луиджио ди Майо вече обвини за това проруските партии.

Член-кореспондентът на Руската академия на естествените науки, експертът по геополитика Константин Соколов нарече събитията в Италия част от вълна, обхванала цяла Европа.

Всъщност оставката на Драги далеч не е първата: преди това оставка подадоха премиерите на Великобритания, България и Естония. Прогнозира се и скорошна оставка на германския канцлер Олаф Шолц. И за всичко това е виновен руският президент Владимир Путин, пишат западните медии.

В Европа се отприщва социален хаос.

Това е свързано както с политически решения, срещу които се противопоставя населението, така и с икономически, които удрят много сериозно стандарта на живот на европейците.

„Струва ми се, че Европа умишлено е въвлечена в тежка социална криза. Много от нас казват, че те вземат недалновидни решения.

Но не съм съвсем съгласен с това.

Те прекрасно разбират последствията от много действия и знаят как да изчислят нещо.

Сега на тях им е нужда да се спретне подобен социален хаос, за да се промени характерът на борбата с Русия.

Ако хората живеят добре, всеки ден ходят на работа от топъл дом и има всичко по магазините, никой няма да иска да ходи на война.

Затова им трябват много нови хора, които при всякакви условия ще се съгласят да действат срещу Русия“, очерта версията си геополитикът.

Според него Западът се страхува да отприщи пряка война между НАТО и Русия, опасявайки се от ядрен удар.

Вместо това те искат да създадат някаква орда, която в резултат на лошия си живот да тръгне срещу Русия под формата на доброволци или наемници.

Стар геополитически замисъл

За идеолозите изобщо не е важно как страните от Европейския съюз ще преживеят този хаос. Според Соколов понастоящем се изпълнява най-древният геополитически план: Европа, водена от Германия, да се противопостави на Русия и нейните съюзници, така че англосаксонският блок, изтощавайки и двете страни, да получи своите дивиденти.

„Европа я предават. Правят го нарочно. Това са нещата, които са описани от Халфорд Макиндер, британският геополитик, който през 1904 г. написва доклада «Географската ос на историята».

Там Русия е главната награда в световната битка.

И нека Европа умре в битката срещу Русия, но тя ще осигури превземането на Русия от отвъдморските сили.

Всичко е написано много отдавна, нищо не се е променило“, допълва геополитикът.

Това, което се случва сега и в Украйна, според Соколов, е описано още през 19 век от първия германски канцлер Ото фон Бисмарк:

„Той анализира всички нашествия в Русия и разбира, че е невъзможно Русия да бъде победена с война.

Необходимо е Украйна да се откъсне от нея и да се противопостави на Русия.

Това се опитват да направят сега.“

В тази ситуация, според експерта, Русия има само един изход: да обедини около себе си не толкова взаимноизгодни партньори, колкото идеологически съюзници, които ще осигурят стратегическо предимство в конфронтацията с отвъдморската цивилизация.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа