Baijiahao: Бразилският подарък за Русия хвърли ЕС в отчаяние

Baijiahao: Бразилският подарък за Русия хвърли ЕС в отчаяние
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.07.2022
  • Share:

Западните страни, под предводителството САЩ, наложиха икономически санкции на Русия. Очакваният успех, на който разчитаха страните от Запада, обаче се превърна в отчаяние на фона на бразилския подарък, съобщава Baijiahao.

 

Китайски анализатори припомниха ограничителните мерки, въведени от Запада за отслабване на Русия. Поведението на страните беше безсрамно, твърди Baijiahao, тъй като веригите за доставки и световната икономика като цяло бяха сериозно засегнати поради кризата, последвала санкциите.

„Западните страни изискват целият международен пазар в крайна сметка да плати за техните амбиции“, твърдят китайските автори.

В резултат на това санкциите удариха като бумеранг колективния Запад.

Съединените щати и Европейският съюз пострадаха най-много от собствените си решения. Еврото падна, гражданите на ЕС страдат почти от колапс на енергийната система, а САЩ бяха ударени от рекордна инфлация.

В същото време Русия, напротив, получи подарък от Бразилия, който потопи Европейския съюз в отчаяние.

Става дума за преговорите с Руската федерация за доставка на енергийни ресурси, които южноамериканската държава започна след срещата на БРИКС.

Руският лидер Владимир Путин призова членовете на организацията да работят в тясно сътрудничество за бързото развитие на многополярността. По този начин, според президента, има шанс да се изтласка САЩ, като по този начин не се позволи на Вашингтон да принуди целия свят да плаща за амбициите му.

Лидерите на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) реагираха положително на руската инициатива, добавят китайски анализатори:

„След като еврото падна до един щатски долар, Бразилия предостави на Русия голям подарък… обявявайки, че ще внася възможно най-много енергийни ресурси от Русия“, пишат експертите от Китай.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа