Само едно обаждане от Путин парализира половината САЩ

Само едно обаждане от Путин парализира половината САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.07.2022
  • Share:

Русия може да парализира половината територия на САЩ. За да направи това, руският лидер Владимир Путин трябва да направи само едно обаждане, убедени са китайски военни експерти.

 

Изминаха няколко десетилетия от Студената война, но Съединените щати не са се избавили от останките от това време. Те продължават да считат Русия за основен противник, налагат санкции срещу нея и принуждават други страни да го правят. Отговорът на Русия на западния натиск е обезсърчаващ, пишат авторите на китайската платформа Baijiahao.

„Русия въведе бойна система, която може да унищожи половината територия на САЩ с един удар. Това оръжие няма да има конкуренти поне през следващото десетилетие“, казват китайците.

Става дума за най-новата ракетна система «Сармат», която ще бъде въведена в строя в руската армия до края на годината. Това заяви руският президент Владимир Путин, агитирайки страните от Запада.

Понастоящем «Сармат» е най-мощното стратегическо оръжие в света.

Комплексът ще замени междуконтиненталните балистични ракети «Воевода» в руската армия, наречени на Запада «Сатаната».

«Сармат» е по-бърз, по-мощен и по-технологично напреднал.

Това е руско оръжие за контраудар.

Американците ще могат да усетят ефекта му, ако рискуват да нападнат Русия.

Комплексът е в състояние да носи повече от десет ядрени бойни глави и може да порази няколко цели едновременно на разстояние, достатъчно за унищожаване на най-големите метрополиси на източното или западното крайбрежие на Съединените американски щати.

Американската система за противоракетна отбрана е безполезна пред тези оръжия, убедени са експертите от Baijiahao. Така на Владимир Путин ще му бъде достатъчно само едно обаждане до Министерството на отбраната, за да парализира половината територия на САЩ.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа