Санкт Петербург догодина ще е домакин на срещата на върха Русия-Африка

Санкт Петербург догодина ще е домакин на срещата на върха Русия-Африка
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    29.07.2022
  • Share:

Вторият по големина град в Русия - Санкт Петербург - ще бъде домакин на срещата на върха Русия-Африка през 2023 г., написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в своя канал в Telegram.
„Напускаме африканския континент под проливен дъжд и това е добър знак. Благодарим ви, приятели, и ви очакваме в Санкт Петербург догодина на срещата на върха Русия-Африка" написа тя.
Домакин на първата среща на върха Русия-Африка беше руският черноморски курортен град Сочи през 2019 г. Срещата беше организирана между 22 и 24 октомври 2019 г. и нейният лозунг гласеше „За мир, сигурност и развитие".
В рамките на африканската обиколка по-рано тази седмица руският външен министър Лавров посети Египет, Република Конго, Уганда и Етиопия между 24 и 27 юли.
Посещението в Етиопия в сряда беше последната спирка от африканската обиколка на Лавров, след което руският първи дипломат ще отпътува за срещата на външните министри на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в узбекистанската столица Ташкент.
Кризата в Украйна зае централно място по време на предишните преговори и пресконференции на Лавров в африканските страни.

Станете почитател на Класа