Италианската данъчна полиция конфискува активи на архитекта, проектирал "двореца на Путин"

Италианската данъчна полиция конфискува активи на архитекта, проектирал "двореца на Путин"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.08.2022
  • Share:

Полицията отказа да назове името на лицето в отговор на въпрос на Ройтерс. Но източник, запознат със случая, е заявил, че става въпрос за Ланфранко Чирило, за когото се смята, че освен за Путин, е работил и за още 44 руски олигарси

Италианската данъчна полиция е иззела активи на стойност над 141 млн. евро от архитект, който е свързан с руския президент Владимир Путин, съобщи днес източник, запознат с въпроса, предадоха Ройтерс и БТА.

По-рано днес данъчната полиция разпространи изявление, в което се казва, че е запорирала активите на "добре известен професионалист" в Бреша, в Северна Италия, споменавайки както мотиви за това предполагаеми данъчни нарушения.

Полицията отказа да назове името на лицето в отговор на въпрос на Ройтерс. Но източник, запознат със случая, е заявил, че активите са на Ланфранко Чирило, който е проектирал внушителното имение на Черно море в Русия, което стана известно като "двореца на Путин".

Руският президент отрича всякаква връзка с луксозния имот. В интервю за италианската телевизия по-рано тази година Чирило заяви, че е проектирал сградата, но каза, че тя е била поръчана от частна компания и той не е имал никакви отношения с Путин.

Преди време милиардерът Аркадий Ротенберг каза, че този комплекс от сгради му принадлежи и че там от няколко години се строи апарт-хотел.

Покрай акция на Финансовата гвардия на Италия в имота на Чирило в Бреша в италианския печат се появиха твърденията, че архитектът – освен за Путин - е работил и за още 44 руски олигарси.

Станете почитател на Класа