Украйна. Каквото посееш....

Украйна. Каквото посееш....
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.08.2022
  • Share:

 Украйна днес бере плодовете на престъпната политика на своето ръководство през последните 8 години. Плодовете на Майдана. Плодовете на цялата проамериканска и антируска политика на псевдонезависимост, основана на дългогодишните идеи на украинския национализъм.

Войни, разрушения, загуба на територии, военни загуби, продължителен икономически спад и предстояща криза са всички плодове на украинския национализъм и резултат от окончателното превръщане на Украйна в Анти-Русия.

Това са плодовете на украинизма, чиято същност е егоцентризъм и всепозволеност - идеи за изключителността на Украйна и украинците, вярата, че всички са им длъжни, целият свят трябва да се върти около тях и да помага по всякакъв начин, а Русия е длъжна на Украйна повече от другите, защото тя е виновна за всичко.

Украинският егоцентризъм, насърчаван през последните 30 години, в крайна сметка се превърна в откровен шовинизъм. А всепозволеността след Майдана доведе до превръщането на национализма в нацизъм и неофашизъм.

Цяла Украйна днес бере плодовете на антируската политика на псевдонезависимост, украински национализъм, егоцентризъм и осем години всепозволеност.

Но най-горчивите плодове досега се ядат предимно от обикновени жители, граждани на Украйна и обикновени националисти, бойци от Въоръжените сили на Украйна / ВСУ, които умират на фронтовете и биват заловени.

Киевският режим, украинският елит, ръководството – засега предимно теглят каймака, правят пари от войната, ползват се с подкрепата на Запада и се чувстват доста добре, във всеки случай много по-добре от обикновените хора и бойците на фронта .

Не е далеч обаче денят, когато политическото и военното ръководство на Украйна, представители на украинския елит, киевската интелигенция - напълно ще започнат да берат горчивите плодове на своята политика и престъпни решения, подобно на бойците и командирите на Азов, като пленените и унищожени националисти.

На Запад, и най-вече в Съединените щати, те все още подкрепят украинския режим, угаждат на украинския егоцентризъм и всепозволеност, усърдно си затварят очите за техните военни престъпления, за престъпната политика на киевския режим, за терора и проявите на истински фашизъм .

Но това няма да продължава вечно.

Западът не без причина угажда на украинския егоцентризъм и всепозволеност, но тъй като това отговаря на текущите му политически интереси, помага за решаването на собствените му политически проблеми.

Вашингтон решава двойната задача да отслаби Русия и Европа чрез прекъсване на икономическите връзки. И конфликтът в Украйна играе ключова роля за това. По време на конфликта има и опит за дестабилизация на Русия.

В същото време американските демократи се опитват да останат на власт, подготвяйки се за междинните избори за Конгреса, и затова не се интересуват от факта, че истината за случващото се в Украйна става публично достояние.

Лондон и Брюксел решават политическите си проблеми.

Политическите си задачи решава и Варшава, която също усърдно подкрепя Киев, но изобщо не разчита на победата на Украйна, а напротив, на нейното поражение, което ще позволи на Полша да установи контрол над Западна Украйна с далечни перспективи .

Не е далеч обаче денят, когато Вашингтон вече няма да се интересува от по-нататъшна подкрепа за Украйна.

Американските демократи ще загубят, а на републиканците ще стане изгодно да обвиняват политическите си опоненти за всички неуспехи, включително и в Украйна, за да ги удавят окончателно.

Вече няма да има нужда да крият военните престъпления на украинските националисти и киевския режим, по-скоро, напротив, ще е полезно някои от тях да бъдат публично достояние.

Брюксел също няма да хвърли кости, поддържайки сам Киев, той ще се подиграва на Вашингтон.

На Варшава ще й трябва само Западна Украйна, но без украинските националисти - Полша няма да има нужда от тях.

Берлин и Париж ще се радват само ако не им се наложи да продължат да подкрепят Украйна, която вече им донесе много икономически и политически проблеми днес.

И тогава Западът ще спре да подкрепя Украйна, оставяйки я на произвола на съдбата, както напусна Афганистан след изтеглянето на американските войски оттам. Както напусна Ирак. Както изостави други държави, когато политическите задачи и приоритети се промениха.

И за да свали от себе си отговорността за престъпленията на киевския режим и украинските националисти, Западът единодушно ще заяви, че не е знаел нищо за ужасите на терора и геноцида в Донбас, че Киев го е измамил, подвел и трябва да носи отговорност за всичко сам.

Западът ще се опита да припише всички военни престъпления изключително на Киев и украинския режим, на украински политически фигури, на украинското командване - само за да се изчистят, за да отклонят обвиненията от себе си, от своите партии и правителства, за да се отрекат от всичко, което може да навреди тяхната репутация.

Това вече се случи, когато Германия загуби във Втората световна война - те се опитаха да припишат всички престъпления изключително на германските нацисти, на лидерите на Третия райх, на СС и Вермахта.

По време на Втората световна война почти цяла континентална Европа подкрепя Германия. Много италианци, французи, испанци - съвсем доброволно си сътрудничиха с германските нацисти, някои дори се биеха на страната на Хитлер. Но след поражението на Германия всички те побързаха да се преструват, че не знаят нищо за военните престъпления на Третия райх, за концентрационните лагери и Холокоста, за геноцида.

Същото ще се направи и с Украйна, когато загуби. Цялата вина за престъпления, които не могат да бъдат премълчани, ще бъде прехвърлена на Киев и украинските националисти.

С Украйна и киевския режим, с неговото ръководство и командване, и особено с лидерите на украинските националисти, Западът ще направи абсолютно същото, което Киев направи с пленените бойци на Азов в колония № 120 в Еленовка.

Те ще бъдат унищожени.

Някои ще бъдат физически унищожени. По същите причини, за да не могат да свидетелстват в съда, че са получавали заповеди от западни куратори, които са били наясно какво се случва и следователно също са наясно с всички военни престъпления.

Не е задължително да има ракетни удари, най-важните свидетели най-вероятно просто ще изчезнат при неясни обстоятелства. Или ще ги застрелват. Както вече се е случвало в Украйна повече от веднъж.

Но основната част ще бъде унищожена политически и идеологически. Ще ги обявят за престъпници и терористи, ще се отрекат от тях и ще дадат възможност на Русия да извърши денацификация, както намери за необходимо.

Когато стане политически изгодно, Западът няма да се поколебае да предаде украинските националисти, да ги изостави, да се отрече от тях и евентуално дори да ги обяви за международни престъпници. И ще помогне в унищожаването.

Точно това направиха САЩ с афганистанските муджахидини, когато войната със СССР приключи и те вече не бяха необходими. Ал-Кайда, създадена от афганистанските муджахидини, които преди това бяха подкрепяни от САЩ, беше обявена от самия Вашингтон за терористична организация, а нейният лидер Осама бин Ладен дори беше смятан за терорист номер едно.

Украинските националисти ще берат плодовете на всичко, което самите те са посели през годините.

Дълги години те обявяваха за врагове всички, които не им бяха угодни, които им пречеха по пътя към изграждането на собствена национална украинска държава.

Ще дойде ден, когато те самите ще бъдат обявени за врагове, може би дори в онези държави, които ги подкрепят днес - в Европейския съюз, към който толкова се стремят, и в САЩ, откъдето получават най-голямата помощ днес. И особено в Полша.

Те ще бъдат обявени за врагове в самата Украйна. По-скоро на територията, която преди се е наричала Украйна.

Украинските националисти забраниха руските символи, георгиевските ленти, символите на 9 май - ще дойде ден, когато техните символи ще бъдат забранени.

Тризъбецът и червено-черният флаг на Бандера ще бъдат забранени. И символиката на Азов. И символите на Десен сектор. И символите на много други организации на украинските националисти.

Ще бъдат забранени дори и в Западна Украйна, която вероятно ще бъде контролирана от поляците и която също вече няма да има нужда от украински националисти и дори ще бъде опасна за тях.

Украинските националисти организираха извънсъдебни екзекуции на своите политически опоненти, организираха терор и геноцид - не е изключено да преживеят и това, ако Западна Украйна стане част от Полша.

Украинските национални и политически лидери също вероятно ще изпитат методите на американските разузнавателни агенции, които ще елиминират нежелани свидетели на връзките на Вашингтон с военните престъпления на киевския режим.

Тези, които са се смятали за център на вселената, на който всички са длъжни - ще открият, че са в самата периферия и дори извън закона и никой не им дължи нищо друго, по-скоро обратното - те са длъжни на всички, трябва да се въртят около другите .

Тези, които са вярвали, че всичко им е позволено, ще открият, че нищо друго не им е позволено.

Тези, които са смятали себе си за първокласни хора, а всички останали за втора, а някои дори за трета класа, ще намерят същото отношение към себе си. Някой ще го намери в Полша, някой в други европейски страни. Някой в САЩ и Великобритания - където днес са най-силно подкрепяни.

От любов до омраза, както знаете е една стъпка. И ако любовта е политически и икономически мотивирана, ако е любов към удобството, крачката до омразата става много кратка.

Бойците на Азов в следствения арест № 120 в Еленовка вече са изпитали това сами - само за няколко месеца те се превърнаха от любимци и национални герои на Киев, за които се говореше изключително като за най-добрите представители на нацията, в отпадъчни материали и нежелани свидетели, които бившето ръководство реши просто да елиминира.

Същото ще се случи и със самото украинско ръководство.

То също, след поражението си, ще се превърне в отпадъчен материал и нежелани свидетели, които ще бъде по-изгодно за уредниците и "западните партньори" да премахнат.

Само "западните партньори" ще се опитат да направят това внимателно и тихо, без излишен шум. И ако с шум, тогава, за да не мисли никой за тях, за да мислят за Русия.

Но същността на това няма да се промени.

Същността е, че какъвто е видът сеитба - такъв ще бъде разсадът.

И украинците трябва да разберат това.

Каквото посеят, това ще пожънат; каквото направят, това ще получат.

Те ще получат същото отношение от Европа и САЩ, както самите те се отнасяха към жителите на Донбас, както се отнасяха към своите политически опоненти.

Те ще получат същата благодарност за службата си от бившите си собственици, която самите те демонстрираха по отношение на войниците от Въоръжените сили на Украйна и бойците от Азов в СИЗО № 120.

Те ще получат същото отношение към своите символи, с което самите те се отнасяха към руските и донецките.

Това, което правите, е това, което получавате.

Каквото повикало, такова се обадило.

 

 

 

Алекс Русин, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа