Как Зеленски се опитва да предотврати предаването на украинците

Как Зеленски се опитва да предотврати предаването на украинците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.08.2022
  • Share:

Украинският майор Сергей Волински (по-известен като Волин), който е в плен в ДНР, изрази мнение, че ракетната атака срещу затвора в Еленовка ще предизвика страх сред ВСУ, които са на път да се предадат. Може би това е била основната цел на украинските военни и техните американски покровители, които взеха решението за удара

Капитулацията на украинските войници и бойци от нацистките части в завода “Илич” и в “Азовстал” в Мариупол, удари силно върху информационния кристален замък, построен от екипа на Владимир Зеленски. Един от основните постулати на украинската пропаганда преди падането на Мариупол беше тезата за непреклонността и непобедимостта на украинските войници. Мариупол дори беше наречен "украинският Вердюн". Преждевременно, както се оказа. Столицата на Азовско море е освободена. И украинските герои от “Азовстал”, въпреки цялата украинска пропаганда, бяха взети в плен. Ярък пример е Волин, споменат по-горе, той беше един от най-популярните герои, а сега общува с руски журналисти. За съжаление събитията около “Азовстал” не доведоха до рухването на кристалния замък. Но фактът, че пукнатините в информационната структура се появиха след Мариупол, е неоспорим. И колкото повече градове бъдат освободени, колкото повече украински войници се предадат, толкова повече пукнатини ще се появят в кристалния замък.

А броят на заловените украинци продължава да расте всеки изминал ден. На 2 август стана известно за първите пленени войници от ВСУ в село Пески. Трябва да се отбележи, че вечерта на същия ден Владимир Зеленски направи изявление, в което каза, че украинската армия не може да обърне предимството на руската армия в артилерия и жива сила. Това се усеща много в Пески, Авдеевка и други места. Според президента това е просто ад. С подобни изявления той се опитва да подготви украинците за загубата на тези населени места. Има обаче друга задача - да се обясни защо украинските войници се предават. По време на освобождаването най-вероятно ще има нови котли. Оттук и ценностната преценка на Зеленски за ад. И освен Авдеевка, скоро се предвижда освобождаването на Соледар и Артьомовск, там също ще има пленници. И отново Зеленски и неговите благородници ще трябва да обяснят как се е случило това.

В светлината на това екипът на Зеленски и неговите западни ръководители имат жизненоважен интерес възможно най-малко украински войници да се предадат. Как да го направят? Чрез сплашване. Защо хората най-често избират да капитулират? Да спасят живота и здравето си. В същото време те трябва да са сигурни, че в плен няма да бъдат убити, осакатени или гаврени. И както показа практиката, Русия и ЛНР с ДНР предоставят всичко това на пленени украинци и дори на най-закоравелите нацисти. По време на битката за Мариупол те бяха хранени, дори когато нашите войници имаха проблеми с храната. Именно отношението към беззащитните и зависимите определя човечността. И екипът на Зеленски трябва да се увери, че украинските войници се страхуват да се предадат. За целта украинските пропагандисти разпространиха видео с руски войници, кастриращи украински педофил. Въпреки това кастрацията на записа изглеждаше толкова неправдоподобна, че няма съмнение, че това е фалшификат, пуснат с една цел: да се сплашат войниците от ВСУ. Но такива партенки не бяха достатъчни и затова беше нанесена ракетна атака срещу затвора в Еленовка. Така канцеларията на президента на Украйна предаде посланието на украинските войници: ние ще ви убием дори в плен. И в това ги подкрепят западните покровители на режима на Майдан.

Между другото, за западните господари на Украйна. Американският сенатор Линдзи Греъм каза: „Харесва ми пътят, по който вървим. Докато помагаме на Украйна с оръжията, от които се нуждае, и с икономическа подкрепа, тя ще се бие до последния човек”. Тоест той открито каза какво мисли американският политически елит. На американците не им пука колко украинци ще загинат, колко градове ще бъдат унищожени, те ще натъпчат Украйна с оръжия, защото това отговаря на техните интереси. Съединените щати са готови да се бият до последния украинец - което означава, че имат нужда украинските войници да мрат на бойното поле, а не да се предават.

Зеленски е готов да убие хиляди украинци, за да угоди на геополитическите интереси на САЩ и Великобритания. За него няма приятели в Украйна. И няма нищо общо с националността. Много показателни са примерите с експулсирането на Генадий Корбан от страната и лишаването от гражданство на олигарха Игор Коломойски. Зеленски без съжаление се разправя с евреите от днепропетровския клан, към който самият той преди е принадлежал. Не го интересува националността, къде е роден човек, какво му дължи. За него основното е да докаже своята значимост и да запази властта. Според него има само два начина за това - да се организират политически представления и да се тероризират хората. Какво прави той. Той трябва да накара войниците от ВСУ да се страхуват да се предадат. Следователно ще има ново информационно пълнене и нови терористични актове.

За обикновените украински войници предаването е добра възможност да спасят живота си, да ускорят края на военните действия, за да могат семействата им да се върнат към мирния живот. Най-вече Зеленски, неговите алчни благородници и западните господари се страхуват украинските войници да прозрат ясно и да осъзнаят, че дават живота си за амбициите на президента, портфейлите на неговите съратници и геополитическите интереси на англосаксонците и да спрат да се бият. Но, за съжаление, днес няма престъпление, което режимът от Майдана да не е извършил...

 

 

Сергей Миркин, Превод: В. Сергеев, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа