ФБР нахлу и окупира имението на Доналд Тръмп, агенти ровят навсякъде

ФБР нахлу и окупира имението на Доналд Тръмп, агенти ровят навсякъде
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.08.2022
  • Share:

Мар-А-Лаго е окупирано от голяма група агенти, като според бившия американски президент, дори сейфът му е бил отворен

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че имението му  в Мар-а-Лаго, Палм Бийч, Флорида, е било обискирано от агенти на ФБР, съобщават Ройтерс и БТА.

 

"След като работихме и си сътрудничихме със съответните правителствени агенции, този необявен обиск в дома ми не беше необходим или уместен", гласи изявление на Тръмп.

Бившият президент не съобщи защо се е състоял обискът.

 

 

Министерството на правосъдието на САЩ е започнало ранна фаза на разследване на пренасянето от Тръмп на официалните президентски документи в имението му във Флорида, съобщи през април източник, запознат с въпроса.

Разследването се провежда, след като Националният архив на САЩ и администрацията на през февруари уведоми Конгреса, че са били възстановени около 15 кутии с документи на Белия дом от имението на Тръмп във Флорида, някои от които са съдържали класифицирани материали.

Комисията за надзор на Камарата на представителите на САЩ в същото време обяви, че разширява разследването на действията на Тръмп и поиска от архивите да предадат допълнителна информация. По-рано Тръмп потвърди, че се е съгласил да върне определени документи на архивите, като нарече това "обикновен и рутинен процес". 

Самият Тръмп беше забелязан да излиза от „Тръмп Тауър“ в Ню Йорк в понеделник вечер, след като беше съобщена новината за обиска. Той помаха на събралите се хора, но не направи коментар за случващото се, а влезе в джипа си, заобиколен от агенти на „Сикрет Сървис“.

 

 

Мар-А-Лаго "в момента е под обсада, обискиран и окупиран от голяма група агенти на ФБР", каза той. "Те дори отвориха сейфа ми", каза Тръмп. Неговият син Ерик Тръм съобщи пред „Фокс Нюз“, че той бил човекът, съобщил на бившия президент за обиска в дома му.

 

 

 

Станете почитател на Класа