От Службата за външно разузнаване на РФ заявиха, че Полша поема контрола над икономиката на Украйна

От Службата за външно разузнаване на РФ заявиха, че Полша поема контрола над икономиката на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.08.2022
  • Share:

Властите в Киев по същество вече са започнали да продават страната, давайки приоритет в този "бизнес проект" на полските съседи, се съобщава на сайта на Службата за външно разузнаване /СВР/ на Руската федерация.

Информацията, получена от Службата, свидетелства за постепенното осъществяване от страна на Варшава на нейните далечни планове за Украйна. Става все по-ясно, че става дума не само за възможността за въвеждане на „полски мироопазващи сили“ в западните райони на тази страна, но и за установяване на контрол върху най-обещаващите индустрии на икономиката на съседната държава“, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че това се отнася преди всичко за селскостопанската продукция. „Избраната тук тактика е проста, но много ефективна. Използвайки настоящата трудна ситуация на украинските селскостопански производители, включително по отношение на съхранението на събраната реколта, полските компании организираха изкупуването на тяхните продукти на намалени цени, като в някои случаи обричаха украинските предприятия на фалит.

След това се планира закупуването на техните активи и земя на „изгодни" цени. Това може да се илюстрира например с фактите за закупуване на новата реколта ечемик на цена от 30 долара за тон, което е почти 5 пъти по-евтино от реалната цена на този продукт“, обясниха от Службата за външно разузнаване.

Те също така отбелязаха, че успоредно с това полската страна „инвестира в създаването на транспортна инфраструктура и друга логистика за безпрепятствен износ на украински храни към Европа и други пазари, където цените са много по-високи“.

Осъществяването на тези стремежи на Варшава се улеснява от новата правна рамка, създадена от Киев – закона за специалните гаранции за полските граждани, приет от Върховната рада в края на юли тази година, и закона за приватизацията, който позволява продажбата на Украинските индустриални предприятия с 50% отстъпка.Така сегашните киевски власти по същество вече започнаха да разпродават страната, давайки приоритет в този „бизнес проект“ на полските съседи“, обобщава Службата за външно разузнаване на Руската Федерация.

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа