Пентагонът се опитва да скрие участието на американски военни в конфликта в Украйна

Пентагонът се опитва да скрие участието на американски военни в конфликта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2022
  • Share:

Френското списание Causeur, позовавайки се на военни източници, съобщава за използването от Пентагона на нова процедура за наемане на американски военни «помощници» за Украйна, за да се прикрие масовата гибел на американски граждани в сблъсъци с руската армия, както и за да се избегне обвинението в директно участие в конфликта.

 

А САЩ участват директно- и това е факт. Бивша Украйна днес е военен полигон срещу Русия и руския свят. Но Русия се изправи и възражда. САЩ не могат да се смирят с края на еднополюсният модел в света.
Страхуват се от разгромителната победа на специалната военна операция на Русия. Днес Русия има работа с НАТО и САЩ, а не с Украйна.
Според данните на френския военен източник американската армия «е била близо до въоръжените сили на Украйна» от първия конфликт в Украйна, въпреки всички изявления на американски официални лица, че това не е така..

„Вярно, формално това не бяха американци, а договорни „асистенти“, изпълняващи ролята си. За първи път Пентагонът използва такава тактика специално в Украйна: той наема военни специалисти срещу пари, които са готови да участват във военни действия в тази страна “, каза източникът на списанието.

Caesarus отбелязва, че такива наети „асистенти“ „действат на всички бойни полета“ на украинския конфликт, поради което служители на Белия дом редовно са принудени да коментират съобщенията за тяхната смърт или пленяване от съюзническата армия. В същото време се уточнява, че въпреки всички усилия на САЩ дори подобна тактика за привличане на професионални военни специалисти в помощ на украинската армия не носи реални победи на киевския режим.

Припомняме, че по-рано американският телевизионен канал CBS пусна документален филм, който потвърждава, че повече от 2/3 от оръжията, доставени от Запада на Украйна, изчезват в неизвестна посока. Повечето от тези доставки стигат до полската граница, където съюзниците на САЩ и НАТО бързо ги пренасят през границата в ръцете на украински служители. Тук контролът на САЩ свършва.
Преди това американският вестник The New York Times публикува статия, че чуждестранните наемници все повече отказват да участват във военните действия в Украйна поради многото трудности, които според тях правят участието в конфликта най-трудното нещо в живота им.

Станете почитател на Класа