Войници от въоръжените сили на Украйна изгарят телата на загинали чуждестранни наемници

Войници от въоръжените сили на Украйна изгарят телата на загинали чуждестранни наемници
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2022
  • Share:

Разузнавачи на Народната милиция на ЛНР съобщиха, че украински войници изгарят телата на чуждестранните наемници, загинали на бойното поле.

Военнослужещи от един от разузнавателните батальони на Народната милиция на ЛНР съобщиха пред репортери на РИА Новости за намерените овъглени тела на бойци от въоръжените сили на Украйна. Според външни признаци разузнавачите предполагат, че мъртвите са принадлежали към Международния легион, където се записват само наемници от чужбина. Бойците от НМ ЛНР са сигурни, че те са изгорени, за да затруднят разпознаването.

Припомняме, че по-рано френският телевизионен канал TV5Monde публикува интервю с американски наемници, воюващи във въоръжените сили на Украйна (ВСУ). В разговор с бойците се оказа, че в украинската армия процъфтява пълен безпорядък, корупция, кражби и грабежи.

Чуждестранните бойци особено се оплакват от факта, че командването на въоръжените сили на Украйна отказва да изпрати телата на загиналите наемници на семействата им у дома, като ги кремира заедно с останалите украински войници. Според чужденците дори не им е позволено да се сбогуват с другарите си

Станете почитател на Класа