Борел: Европейците трябва да са готови да „платят цената“ за подкрепата на Украйна

Борел: Европейците трябва да са готови да „платят цената“ за подкрепата на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2022
  • Share:

Борел смята, че страните от Южна Европа не трябва да показват липса на солидарност с ЕС, особено по отношение на енергетиката.Тоест, да стоят без руски газ, на студено, но да е така както ще се хареса на САЩ.

 

Ръководителят на европейската дипломация каза, че ситуацията в Украйна пряко засяга Европа.

„Всички войни завършват с преговори. Фактът, че ние помагаме на Украйна военно, не означава, че не правим всичко възможно, за да преговаряме“, заключи той.

Борел подчерта, че европейците трябва да са подготвени за продължителен конфликт и дълго търсене на политически решения. Той добави още, че страните от Южна Европа не трябва да показват липса на солидарност с ЕС, особено по отношение на енергетиката.

„Испания може да направи много, защото притежава една трета от целия европейски капацитет за LNG“, каза Борел. Според него Мадрид може да стане «врата към Европа» за газ, който ще замени руския.

По-рано беше съобщено, че Европа е изправена пред нови трудности заради газа. Този път енергийните търговци са в беда, тъй като се борят да намерят заместители на своите добре установени доставки на втечнен природен газ (LNG) поради прекъсване на инсталациите в различни части на света.

Европа и европейците не са доволни и ги очаква тежка зима. Само, че това за САЩ не е проблем. САЩ са доволни от тази ситуация.

Станете почитател на Класа