Обстановката на линията на съприкосновение

Обстановката на линията на съприкосновение
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2022
  • Share:

В ЛНР е задържан съучастник на въоръжените сили на Украйна, който е изготвял самоделни взривни устройства и е снимал резултатите от обстрела на мирни жители

Отбелязва се, че мъжът, роден през 1963 г., е бил задържан от Руската гвардия и ФСБ. Преди това е служил в украинската армия.

 

На адреса по местоживеенето на задържания е открит тайник, в който по-специално имало елементи за събиране на взривни устройства, четири комплекта военни униформи с отличителни знаци на НАТО, Бундесвера и британските въоръжени сили.

11:47 Последици от обстрела на пивоварната в Донецк. Снимка: DNR Online.

11:42 Пески. Защо селото все още не е освободено — репортаж на ФридрихШоу.

В Пески битката се премести на северозапад. Арт дуелите не спират. Украинската страна използва включително РСЗО. ВСУ не бързад да се предават в плен.

11:37 Щурм на укрепения район на въоръжените сили на Украйна: Танкистите на 1-ва славянска бригада на ДНР в челните редици на атаката край Авдеевка. Първа славянска бригада продължава да провежда настъпателни действия в района на Авдеевка. Бойците от тази бригада демонстрираха смелостта и честта на руския войник със собствения си пример — двама танкисти от тази част бяха представени на званието Герои на ДНР за своите подвизи.

11:09 Артилеристи от 2-ри корпус на армията на ЛНР унищожават техника на въоръжените сили на Украйна

11:09 Прес-службата на армията на ДНР показа кадри от бойната работа на 123-ти полк от мобилизационния резерв на НМ ДНР в запорожското направление.
11:05 Щабът на ТерО ДНР съобщава, че въоръжените сили на Украйна са разпръснали забранени мини PFM-1 на територията на село Веселое, Ясиноватовский район.

Съвместните действия на военнослужещите на Донецката Народна Република и въоръжените сили на Руската Федерация са унищожили следните оръжия и военна техника на противника: три автомобила, два бронетранспортьора и до четиридесет души личен състав. В района на населените пунктове са потиснати две огневи точки на противника. Красногоровка и Маринка.

В момента се извършва комплекс от работи по обезвреждането на противопехотните мини ПФМ-1 «Венчелистче»-«Лепесток» (ПФМ-1С).

Станете почитател на Класа