Латвия обяви Русия за държава спонсор на тероризма

Латвия обяви Русия за държава спонсор на тероризма
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2022
  • Share:

В четвъртък, 11 август, Сеймът на Латвия прие изявление, в което признава действията на руските военни в Украйна за тероризъм, „а Русия за държавен спонсор на тероризма“, се съобщава на уебсайта на Сейма. Парламентът също призова страните от ЕС незабавно да спрат издаването на визи на руснаци и беларуси.

 

Парламентът на Латвия твърди, че Руската Федерация е „подкрепяла и финансирала терористични режими и организации в продължение на много години по различни начини – пряко и непряко“. Написаното подхожда повече на описание на действията на САЩ в различни държави, но Латвия смята, че Русия се занимава с тероризъм.

В изявлението се отбелязва, че членовете на парламента „решително осъждат военната агресия и широкомащабното нахлуване в Украйна <…> с подкрепата на беларуския режим“, във връзка с което призовават „евроатлантическата общност и нейните партньори спешно да засили и наложи всеобхватни санкции срещу Русия“.

Това, че САЩ и Европа помпят с оръжия киевския режим и ВСУ, които продължават ежедневните обстрели по мирното население на Донбас, според Латвия не е тероризъм. Според Латвия и онези държави, които нямат мнение и суверенитет нещата са такива каквито кажат САЩ.

Станете почитател на Класа