Били Джийн Кинг: „Серина Уилямс е най-великият играч“

Били Джийн Кинг: „Серина Уилямс е най-великият играч“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.08.2022
  • Share:

Били Джийн Кинг: „Серина Уилямс е най-великият играч"
Били Джийн Кинг, бившата номер 1 в света на жените, отдаде почит в тениса на Серина Уилямс, описвайки я като „най-великия играч" в спорта след съобщението, че се пенсионира 23-кратната шампионка на сингъл от Големия шлем.
В колона за Vogue 40-годишната Уилямс описа намерението си да завърши кариерата си като „еволюция" далеч от тениса и посочи, че може да се оттегли след предстоящия US Open.
„Когато Серена се оттегли от тениса, тя ще си тръгне като най-великият играч в спорта", каза Кинг, носителка на 12 титли от Големия шлем на сингъл, включително шест от Уимбълдън. „След кариера, която вдъхнови ново поколение играчи и фенове, тя завинаги ще бъде известна като шампион, който печели на корта и издига глобалния профил на спорта извън него."
Говорейки пред USA Today, бившият номер 1 в света на мъжете, Джон Макенроу, каза за Уилямс: „Тя е икона. Мястото й в американското общество е заслужено след всичко, което е постигнала, всичко, което е направила. Не знам отговора дали тя иска да играе отново, не мисля, че трябва да играе отново. Тя е на това ниво, на което са Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс и Том Брейди. Тя е един от най-великите спортисти за всички времена в историята на всеки спорт - мъж или жена."
Междувременно Коко Гауф, настоящата номер 11 в света, приветства Уилямс като истинската причина да се заеме със спорта. „Израснах, гледайки нея. Това е причината, поради която играя тенис. Тъй като тенисът е предимно бял спорт, това определено помогна много. Защото видях някой, който приличаше на мен, да доминира в играта. Това ме накара да повярвам, че и аз мога да доминирам", каза Гауф след победата си в първия кръг на Canadian Open в Торонто.
Пам Шрайвър, бившата номер 3 в света, добави: „Тя [Уилямс] повлия на тениса на корта и извън него. Тя извади тениса от спортните страници и го прехвърли в поп културата. Тя свързва хора от всички поколения и произход. Тя стана страхотен говорител, филантроп и съзря пред очите ни."

Станете почитател на Класа