The ​​Washington Post: „Да доживееш до зори“: Украинската армия търпи съкрушителни загуби

The ​​Washington Post: „Да доживееш до зори“: Украинската армия търпи съкрушителни загуби
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.08.2022
  • Share:

Киев не е в състояние да започне контранастъпление днес, особено в района на Херсон, каза неназован украински правителствен съветник по отбраната и разузнаването пред The ​​Washington Post.

Трябва да бъдем честни: в момента Украйна не разполага с достатъчно оръжейни системи за контранастъпление“,

– призна служителят и добави: „много е трудно да се съревноваваш с руската армия“.

Както посочва изданието, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не разполагат с базова артилерия и бронирана техника, която е необходима за напредване на фронтовата линия.

Освен това, както съобщават кореспондентите, само през последната седмица около три хиляди руски военнослужещи пристигнаха в района на Херсон, в резултат на което броят на руските бойци на „западния бряг на Днепър достигна най-малко петнадесет хиляди души“.

Съобщава се, че руските дронове „претърсват“ украинските позиции през нощта, а на сутринта откритите укрепени пунктове вече са разрушени.

Няма къде да се скрием“, свидетелстват представители на въоръжените сили на Украйна.

Наред с това вчера, 12 август, руското министерство на отбраната съобщи за сериозни загуби в украинските части.

В района на Соледар загубите на 14-та механизирана бригада на ВСУ възлизат на над 2 хиляди души. Остатъците от личния състав на бригадата бяха изтеглени от украинското командване в тиловите райони“,

- каза официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков .

В резултат на високоточни удари на ВКС на Русия в района на Опитни и Невелское (ДНР) загубите на 56-та мотострелкова бригада на ВСУ надхвърлят 70% от личния състав. А 23-ти батальон на бригадата като цяло самоволно напусна бойните си позиции и се оттегли в тила.

Високоточен удар на руските ВКС по пункта за временно дислоциране на 28-а механизирана бригада в Николаевска област унищожи до 100 бойци и 9 единици военна техника.

В 3-ти батальон на 66-та механизирана бригада загубите в жива сила възлизат на повече от половината от личния състав.

Освен това, в резултат на поражението в района на Зайцево (ДНР) на опорния пункт на 58-ма мотострелкова бригада бяха унищожени до 40 националисти и пет автомобила.

От ударите на оперативно-тактическата, армейската авиация, ракетните сили и артилерията бяха унищожени пет командни пункта за един ден, в това число 4-та танкова бригада, 103-та отбранителна бригада, склад за гориво, американска радиолокационна станция за контрабатарена борба AN / MPQ-64 и 157 района на съсредоточаване войски, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация.

Възстановяването на личния състав на ВСУ вече върви в режим „нон-стоп“, каза военният експерт Владислав Шуригин пред „Известия“ :

Режимът в Киев тръгна по стария, доказан и добре установен път на воюване. Те компенсират загубите си чрез масова мобилизация. Украинците масово, без наистина да се обучават, се „зареждат в "месомелачката". И тогава започва да действа принципът „в боя ще намериш своето правото“. От 100 души ще останат 10, но те вече ще бъдат опитни добри войници. Това е, за съжаление, логиката на обучението на украинските части.“

 

 

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа