Путин: Русия оценява, че съюзниците й не се подчиняват на хегемона

Путин: Русия оценява, че съюзниците й не се подчиняват на хегемона
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.08.2022
  • Share:

Русия цени високо своите съюзници и съмишленици на различни континенти, заяви президентът Владимир Путин, говорейки на форума "Армия-2022".

"Това са държави, които не се подчиняват на така наречения хегемон. Техните лидери проявяват истински мъжки характер и не се огъват", каза той.

Президентът подчерта, че тези държави избират суверенен и независим път на развитие и искат да решават колективно въпросите на глобалната и регионалната сигурност въз основа на международното право, взаимната отговорност и зачитането на интересите на всяка от тях.

"По този начин допринасяме за защитата на един многополюсен свят", добави той.

Русия искрено цени исторически силните си, приятелски и доверителни връзки с държавите от Латинска Америка, Азия и Африка и е готова да предложи на своите съюзници и партньори най-модерните видове оръжия, продължи Путин. Той отбеляза, че този тип оръжия се ценят от военните професионалисти по света заради тяхната надеждност, качество и висока ефективност и почти всички са били използвани неведнъж в реални бойни операции.

Според президента чрез развитие на военнотехническото сътрудничество и обединяване на усилията и потенциала Русия и нейните партньори ще могат да осигурят надеждна сигурност и стабилност както у дома, така и в света като цяло.

Международният военно-технически форум "Армия-2022" се провежда от 15 до 21 август в центъра "Патриот" край Москва. Около 1500 компании от отбранителната индустрия ще представят най-новото военно оборудване.

 

 

 

Станете почитател на Класа