Украински диверсанти взривиха обекти до Курската АЕЦ

Украински диверсанти взривиха обекти до Курската АЕЦ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.08.2022
  • Share:

Украински диверсанти са взривили стълбовете на електропровод, захранващ атомна електроцентрала в Курска област. В резултат на саботажа е нарушен технологичният процес на работа на атомната електроцентрала, съобщават световните издания.

 

Според информацията, инцидентите са три - на 4, 9 и 12 август. Уточнява се, че саботьорите са подкопали стълбовете на електропроводите, които снабдяват Курската АЕЦ с обекти от промишлената, транспортната и социалната инфраструктура и населението на Курск и съседните региони.

Федералната служба за сигурност и Министерството на вътрешните работи на Русия издирват бойците и техните съучастници. След саботажа в региона са предприети мерки за укрепване на сигурността на ядрените съоръжения.

Започнато е наказателно производство във връзка с "Терористичен акт".

Показаха първи кадри от щурма на село Маринка в Донецката народна република.

Отряди са навлезли в центъра на Маринка, изтласквайки украинските войски от добре укрепените пунктове, съобщават световните издания.

Украинските военни изстрелват британски ракети по атомната електроцентрала в Запорожие, съобщават световните издания. За това свидетелстват видеокадрите от ударите, както и откритите по-късно отломки от произведените във Великобритания ракети Brimstone.

Въпреки сравнително малкия обсег на британските ракети, те са успешно изстрелвани от украинските военни през река Днепър.

В същото време, като се има предвид, че ударите могат да бъдат коригирани от безпилотни самолети, съществува сериозен риск ВСУ да нанесат удари по обектите с ядрено гориво, което заплашва с катастрофални последици на местно ниво, а в случай на удар по реактора на Запорожската АЕЦ това може да доведе до най-голямата техногенна катастрофа в историята.

На кадрите се вижда моментът на удара в Енергодар. Известно е, че ракетата Brimstone, изстреляна от украинските военни, не е достигнала Запорожската АЕЦ, но предишния ден се появиха видеоматериали, на които се виждат следи от дим в района, където се намира атомната електроцентрала.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа