„Авдеевската примка“: Стана ясно как руснаците ще превземат най-мощния укрепен район на ВСУ

„Авдеевската примка“: Стана ясно как руснаците ще превземат най-мощния укрепен район на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.08.2022
  • Share:

Ze-тимът не пести "пушечно месо" - само и само на руснаците да им свършат снарядите по-бързо

Институтът за изследване на войната (ISW) съобщи за стабилизирането на фронта и, колкото и да е странно, се въздържа от прогнози. В последния си доклад експертите на ISW казаха: „За първи път от 6 юни руски и украински източници не са обявили никакви нови териториални придобивки“.

Важното е, че янките не послъгват за повратната точка, - нещо в което са съгрешавали преди. Но те могат да мечтаят - скоро въоръжените сили на Украйна ще прогонят "орките" от Незалежната земя. Например: те спряха противника, което означава, че победата идва скоро.

Според експертите на ISW продължават ожесточените позиционни боеве, особено в района на Авдеевка. Но според кореспондентите на New York Times, които са посетили "предния край", просто няма челни атаки и още повече ръкопашни боеве. Нищо, което да погъделичка нервите на обикновения западен човек.

Тук, под ударите на руската артилерия, „теробороната“ упорито загива, но все още остава безкраен поток нови . Вярно, звездно-ивичестата преса представя „месомелачката“ по-различно от героичното, но все пак скучно ежедневие на въоръжените сили на Украйна на фронта в Донбас.

Всъщност Зе-тимът извършва военно престъпление, като хвърля цивилни в битка след 5 (!) дни подготовка – явно с напразната надежда, че ще свършат руските снаряди. Резултатът обаче е обратен.

Видеото показва как въоръжените сили на Украйна възстановяват землянка, унищожена от артилерията на НМ ДНР“, коментират в сайта на WarGonzo едно вирусно видео. - Толкова небрежно го правят, че се чудиш. Бавно, без да се навеждат, без бронежилетки, оглеждат разрушенията в окопите. Сякаш строят къща в Полша, а не държат позиции край Авдиевка. Момчета, какви сте вие? Кой така работи? Ами ако дрон виси в небето?

И виси“, добавя WarGonzo. - И след малко артилерията на НМ на ДНР нанася удари. Започнете да строите отначало. Ако има кой." Както се казва, специални благодарности на арестовичите, които разказват приказки, че руснаците нямат дронове, а янките ще предупредят предварително за прелитащите снаряди: казват, те виждат по-добре от космоса.

Накратко, много захисникi незалежностi /защитници на независимостта/ дори не са виждали руски войници, пишат журналистите от NYT. Освен това украинските войници често без да изстрелят нито един изстрел, бързо отиват по дяволите. По правило това са наскоро мобилизирани, попаднали под „могилизацията“ на Зеленски.

Те все още нямат животинския инстинкт за опасност, искат да се настанят по-удобно. "Горилка, карти и местни момичета - какво друго е необходимо за щастието на войника." Офицерите си затварят очите за това и предпочитат да седят в землянките в тила, защото без командири армията не е армия, така че те се грижат за себе си в името на предстоящата победа.

Що се отнася до по-слабия пол - това не е шега. Телеграм каналът „Старший Едда“, цитиран дори на Запад, съобщи: „Нашите момчета, недалеч от бившите позиции на въоръжените сили на Украйна, откриха гробище, в което има частично разложени останки на няколко жени, очевидно местни цивилни.“ Но много от нас все още не вярват, че въоръжените сили на Украйна се държат абсолютно зверски с жителите на югоизточната част на бивша Украйна.

Нациките и маргиналите, които не са успели да се откупят от военните комисари, обаче имат мощна подкрепа на НАТО не само с оръжие, но и с разузнаване. Не е тайна, че сред тероборонците има упорити "славоукраинци" с боен опит. Смес от безкрайно "пушечно месо" и мотивирани кадрови бойци, които са се установили в най-мощния укрепен район на въоръжените сили на Украйна - в Авдеевка, - значително влошава нашите настъпателни способности.

След ударите на руската артилерия се задействат десантно-щурмови групи, които имат за задача да прочистят територията. Ако врагът „се озъбва“, тогава бойците се връщат назад, предавайки новите координати на „бога на войната“.

И така, ISW, позовавайки се на генералния щаб на Жовто-Блакитная, твърди, че руските войски са се опитали да настъпят към Авдеевка от север - от Верхнеторецки и Новоселовка Вторая, и от юг - от наскоро превзетото селище Пески в посока към Первомайский.

Информацията се дава изключително пестеливо, но отделно се съобщава за продължаване на тежки артилерийски удари по украински укрепени позиции в района на Авдеевка и западно от Донецк. Според анализаторите на ISW нашите атаки югозападно от Донецк вероятно ще се фокусират върху получаване на достъп до магистрала T0524, водеща до Маринка. А това от своя страна ще даде възможност за по-нататъшно увеличаване на силата на огнения вал, обхващащ защитниците на независимостта.

И като цяло, на фронтовете сега няма по-важен обект от Авдеевка, според украинските разказвачи на „истината“, наричайки го най-жълтоблакитния „корав орех“. В необятността на Ukrnet можете да намерите съобщения, че за Руската федерация е критично важно да изгони въоръжените сили на Украйна оттам, за да спре постоянния обстрел на столицата на ДНР - Донецк. Освен това говорим не толкова за военния, колкото за медийния компонент. Например, "втората армия" на света не може да гарантира сигурността на "сепаратистите".

Въпреки това, почти три седмици след началото на активната фаза на битката за ключовия укрепен район на незалежната „Линия Манерхайм“, вече се виждат очертанията на плана на руския Генерален щаб. Очевидно нашите са започнали операцията "Авдеевска примка".

Говорим за оперативна обстановка, в която за защитниците на независимостта остава само един път, който може да бъде прострелван от артилерия и РСЗО. Така беше в битките за Горское-Золотое и Северодонецк-Лисичанск. Ако не си тръгнете навреме, тогава мариуполският кошмар с хилядите пленници ще се повтори, а те със своите разкрития ще развалят имиджа на недобонапарта Зеленски .

След превземането на Пески, Первомайский и Красногоровка стават следващата цел за руските войски. Когато нашите влязат там, примката ще се затегне докрай. Тогава, според запознати от Незалежния Генерален щаб, предаването на Авдиевка ще бъде въпрос на време.

Между другото, от Нетайлово, следвайки посока северозапад след селището Первомайский, бандеровците ще трябва буквално да драпат бързо. Работата е там, че от трите страни са водоемите на Карловското водохранилище - истински капан.

Не всичко обаче е толкова просто: за да се превземе Первомайски, е необходимо да се потуши украинската артилерия в съседна Красногоровка -а тя беше прехвърлена тук в големи количества от Николаев по лична заповед на главнокомандващия Залужни. Затова щурмът на това населено място продължава вече седмица.

Украинските експерти не съобщиха нищо ново, с изключение на една важна подробност. Още преди началото на щурма на село Пески президентът Путин заяви, че не е препоръчително да се атакуват украинските укрепени райони край Донецк, откъдето се нанасят удари по жилищни квартали. Това би довело до големи загуби на атакуващите сили. Значи, ще бъде извършена много работа, за да се мине откъм тила, но това отнема много време. Впрочем това надали е случаят, когато е необходимо бързане.

 

 

Александър Ситников, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа