Украинските войници са заплашени от разстрел от командването

Украинските войници са заплашени от разстрел от командването
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.08.2022
  • Share:

В мрежата се появи още едно видеообръщение на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) до обществеността, в което войниците споделят за катастрофалното положение на тяхното подразделение.

Според тях, без да им осигури всичко необходимо на фронта, командването след поражението им е обявитло, че ще напуснат фронтовата линия или като ранени, или убити.

 

Обръщението е записано от името на военнослужещите от 4-та, 5-та и 6-та роти на един от стрелковите батальони на 93-та бригада на Въоръжените сили на Украйна. Позициите им са в района на Соледар.

Войниците се оплакват, че са изпратени на фронтовата линия само със стрелково оръжие, без да им осигурят — тежко. Според тях поделението непрекъснато е атакувано от руската артилерия, самолети и танкове.

Те съобщават директно за голямо количество убити, които никой не прибира. Загиналите войници остават на позициите си. Ранените също не биват евакуирани, извозват се само тези, които могат да изминат 2 километра под вражески огън до евакуационния пункт.

Военнослужещите твърдят, че тяхната част вече е претърпяла тежки загуби на друг неназован участък от линията на съприкосновение по-рано.

Те добавят, че командирът заплашва с екзекуции, твърдейки, че ще напуснат Соледар само под формата на убити) или ранени.

Подразделението отказа да изпълни престъпните заповеди на командването на 91-ва бригада с мотива, че това не е първият случай, когато войниците умишлено са изпратени „на клане“.

По-рано, в редовната си сводка, руското министерство на отбраната съобщи, че бойците от неонацисткото подразделение «Кракен», за да свалят паник атаките в редиците на въоръжените сили на Украйна, демонстративно са застреляли 100 украински военнослужещи от разбитата 58-а мотопехотна бригада.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа