САЩ ще доунищожат Европа, дисбалансът е изгоден за Вашингтон

САЩ ще доунищожат Европа, дисбалансът е изгоден за Вашингтон
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.08.2022
  • Share:

САЩ играят глобален шахмат и използват всички останали страни като пешки, пише китайското издание «Хуанцю шибао». Те балансират на ръба на войната, но в огъня, който разпалва Америка, ще изгори самата тя.

 

Превод от «Хуанцю шибао», Китай: 

 

САЩ ще доунищожат Европа, дисбалансът е изгоден за Вашингтон

 

 

Кисинджър, експерт по «стратегията за баланс на силите», винаги е считал, че стабилността на света зависи от баланса на глобалната сила, както и от равновесието между възможностите и целите.

Сега той счита, че действията на Съединените щати са нарушили баланса, който трябваше да съществува, а светът е на ръба на нова световна война.

Съединените щати днес са в състояние на стратегическо безпокойство и ожесточена вътрешна борба.

Затова те бързат да изиграят своите козове в глобалната игра и да хвърлят картите си на масата напълно произволно.

 

САЩ ще доунищожат Европа, дисбалансът е изгоден за Вашингтон

 

 

Относително стабилната ситуация в Европа загуби баланса поради продължаващото разширяване на НАТО, водено от Съединените щати, на изток, което в крайна сметка провокира руско-украинския конфликт.

Напоследък Съединените щати отново започнаха да всяват проблеми по въпроса с Тайван, пречейки на всички страни в Азиатско-тихоокеанския регион да се развиват и обединяват тихо и мирно.

Защо НАТО трябва да се разширява на изток и защо Алиансът се насочи към Азиатско-тихоокеанския регион?

Причината е, че САЩ гледат на Евразия като на геостратегическа общност, а НАТО не може да се разшири само в Европа, без да засегне Азия.

Освен това проекцията на хегемонията на САЩ не може да се съсредоточи само върху едно и да игнорира друго.

Настоящите планове на САЩ са да разрушат първоначалната относително стабилна ситуация и да създадат дисбаланс, изгоден за Вашингтон.

Америка възнамерява да установи своята хегемония на базата на глобален дисбаланс на силите, а на регионално ниво — на основата на взаимни сдържания и противовеси.

Само когато световната сила надделее в полза на Съединените щати, те ще могат да запазят собствената си дългосрочна хегемония.

 

 

Петя Паликрушева, превод е редакция

Станете почитател на Класа