Руското посолство след изявлението на САЩ за трибунала над „Азов“-ците: Страхуват се от фактите

Руското посолство след изявлението на САЩ за трибунала над „Азов“-ците: Страхуват се от фактите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.08.2022
  • Share:

Първият трибунал над пленените войници от Въоръжените сили на Украйна трябва да се проведе в Мариупол преди края на лятото

 

 

Съединените американски щати се страхуват от публичността на фактите за действията на украинския националистически полк "Азов", заяви руското посолство в САЩ, коментирайки обвиненията на Държавния департамент срещу Москва относно провеждането на трибунал над украинските военнопрестъпници, съобщи Russia Today.

Руските дипломати подчертаха, че процесът срещу украинските бойци ще "хвърли светлина" върху режима в Киев, от който САЩ "усърдно създават ярък и героичен образ".

Както съобщиха в ДНР, първият трибунал над пленените войници от Въоръжените сили на Украйна трябва да се проведе в Мариупол преди края на лятото.

„Предстоящият процес има за цел да възстанови справедливостта за военнопрестъпниците, сред които са и нацистите от полка Азов. Вашингтон явно се страхува от огласяването на фактите, които свидетелстват за нечовешките действия на членовете на тази терористична организация“, се казва в коментара руското представителство във Вашингтон.

Руските дипломати подчертават, че международният трибунал в Мариупол "е в състояние да хвърли светлина върху истинската същност на киевския режим, от който САЩ усърдно създава ярък и героичен образ".

„Американските граждани най-накрая научават, че в действителност тяхното правителство помага на тези, които целенасочено убиват цивилни и се подиграват с руското население на Донбас и Украйна“, подчертава руското посолство.

Отбелязва се също, че Русия напълно спазва Женевските конвенции и гарантира на украинските военнопленници подходящи условия на задържане, което „не може да се каже за режима в Киев, чиито бойци се отнасяха брутално към пленените руски военнослужещи“.

„Накрая, ако американските власти имат въпроси относно събитията в Мариупол, те биха могли да ги обсъдят с ръководството на Донецката народна република. Това е независима държава“, завършват от дипломатическата мисия.

 

Станете почитател на Класа