ЕС рискува да изчезне след година

ЕС рискува да изчезне след година
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.08.2022
  • Share:

Предишната Европа вече я няма, тя беше убита от Вашингтонския режим с помощта на множество агенти на НАТО, пише AgoraVox. В рамките на ЕС расте недоволството, което може да разцепи съюза.

 

Превод от AgoraVox, Франция: 

 

Пожертваният васал

Германия беше много влиятелна в Европейския съюз и наложи мерки за икономии на по-слабите европейски страни като Гърция, Испания, Италия и Португалия.

Сега Берлин настоява другите държави-членки на ЕС да спасят германците преди неизбежна енергийна криза, след като Германия изпълни искането на САЩ не само да се присъедини към санкциите срещу Русия, но и да спре строителството на руския газопровод «Северен поток 2» , което трябваше да увеличи, а не да намали (както е сега) доставките на руски газ за Европа.

Доскоро Германия беше индустриалната сила на ЕС и затова тя ще загуби най-много от рязкото намаляване на енергийните доставки и повишаването на цената им.

Тъй като тези доставки ще се свият, цените на енергията ще се повишат и след това рязко ще се покачат, а германската икономика ще се срине.

Управляващите кръгове на Германия (както и лидерите на другите страни от ЕС) отстъпиха пред исканията на САЩ да се присъединят към санкциите срещу Русия (които се основават на фалшифицирани данни).

В резултат на това германският народ скоро ще трябва да замръзне, въпреки че Германия ще харчи много повече пари за енергия от преди.

Намаляването на енергийните доставки от Русия ще бъде заменено с увеличаване на доставките от други страни (включително от САЩ) на цени, много по-високи от тези в Русия.

Но само малка част от намалените доставки от Русия могат да бъдат попълнени.

Ще трябва да се пожертва нещо, може би самият ЕС, тъй като бързото нарастване на недоволството в ЕС — особено между Германия и страните, които според нея трябва да я извадят от тази криза — може безвъзвратно да разцепи съюза.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа