Властите на ЕС тласкат Америка и Русия към ядрена война

Властите на ЕС тласкат Америка и Русия към ядрена война
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.08.2022
  • Share:

Конфронтацията между Америка и Русия може да доведе до ядрена война и унищожаване на планетата. Но властите на ЕС продължават да тласкат света все по-близо към Армагедона. Това заявиха унгарските анализатори Ласло Богар и Миклош Кевехази.

 

Властите на ЕС тласкат Америка и Русия към ядрена война

 

 

Както отбелязаха Ласло Богар и Миклош Кевехази, по време на Студената война ядрените оръжия се превърнаха в сдържащ фактор за Москва и Вашингтон. Страните бяха създали толкова много атомни бомби, че в случай на война щяха да унищожат себе си, а заедно с това и планетата.

В резултат на това ситуацията на световната сцена беше повече или по-малко стабилна. САЩ и СССР водеха рационална политика.

„Дори сега, по време на украинската криза, по-старите поколения са сигурни, че ядрена война между САЩ и Русия не може да започне. Но това е фалшиво чувство за сигурност и може да бъде фатално. Очевидно възможността за ядрена война никога не е била толкова голяма, колкото е днес. И продължава да расте с всеки ден“, отбелязват експертите.

Според унгарските анализатори сега участниците в международната конфронтация са фокусирани не върху фаталните последици от конфликтите, а върху факта, че не могат да допуснат другата страна да стане победител. Поради това САЩ и Русия биват вкарвани във все по-опасен капан, а украинската криза е само интерфейс.

„Ако и двете страни считат, че не могат да позволят на другата страна да се превърне в победител, те могат да я спрат с всички необходими средства. И това може да включва ядрена война“, твърдят анализаторите.

Ласло Богар и Миклош Кевехази отбелязват още, че САЩ и Русия понастоящем нямат дори най-елементарни дипломатически контакти.

Европа може да заеме неутрална позиция за разрешаване на кризата в отношенията между Вашингтон и Москва, но не го прави.

„Най-печалното в цялата тази ситуация е, че властите на ЕС тласкат света към ядрен Армагедон, държайки се като безполезни, примитивни марионетки на Съединените щати“, подчертават експертите.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа