Американските СМИ наричат Украйна «черна дупка»

Американските СМИ наричат Украйна «черна дупка»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.09.2022
  • Share:

Оливия Мъри, журналист от американското аналитично издание American Thinker, обвини Байдън в създаването на «черна дупка» в Украйна. Причината за това е масова кражба на оръжия, доставени в Киев за продажба на черния пазар.

 

Американските СМИ наричат Украйна "черна дупка"

 

 

Журналист от American Thinker обвинява администрацията на президента на САЩ в безотговорност по отношение на проблемите с разпространението на американски оръжия на външните пазари. Украйна, според Мъри, е отличен пример. Тя сравнява ситуацията с изчезващите от Украйна американските оръжия с черна дупка.

„Нашето правителство няма представа къде всъщност отиват милиардите щатски долари, изразходвани за снабдяването на Украйна с оръжия“, се казва в статията.

Мъри отбелязва, че държавните служители на САЩ, натоварени със задачата да наблюдават целостта и доставката на американската помощ, признават, че нямат достоверна информация за това къде всъщност отиват оръжията.

Припомняме, че по-рано Bloomberg съобщи за планираното изпращане на ревизионна комисия от Вашингтон в Киев, чиято цел е да разследва масовото навлизане на западни оръжия на черния пазар.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа