Русия размаха пръст на Великобритания

Русия размаха пръст на Великобритания
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.09.2022
  • Share:
Русия: Работата на посолството на Британия може да се окаже под удар
 
Министерството на външните работи на Русия заяви, че работата на руското посолство във Великобритания може да се окаже под удар
 
С избирането на Лиз Тръс за министър-председател на Великобритания и на вълната на русофобията, работата на руското посолство в кралството може да се окаже под удар, това ще доведе до отговор, заяви директорът на Втори европейски департамент към руското външно министерство Сергей Беляев пред РИА Новости.
 
„Разбира се, не можем да изключим, че отговорът на новото британско ръководство на мащабната икономическа криза в страната ще бъде по-нататъшно повишаване на градуса на антируската истерия в кръговете на британския елит“, каза дипломатът.
«Не може напълно да се изключи, в тези условия под удар може да бъде поставено и дипломатическото присъствие на Русия в Обединеното Кралство и, като следствие, Британия — в нашата страна.
 
Остава да се надяваме, че осъзнаването на неминуемите тежки послествия, които ще настъпят в този случай за британската страна, ще принудят «горещите глави» в Лондон да се вслушат в гласа на разума.
 
В еднаква степен това може да се каже и за хипотетичното изземване на руските активи във Великобритания», заяви той в интервю за РИА Новости.
 
ПП

Станете почитател на Класа